Mainos

Poliisi: Valviran laiminlyönti aiheutti vakavan vaaran

Kaikkiaan seitsemää valvontavirasto Valviran työtekijää epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta valelääkärijutuissa. Epäillyt liittyvät viraston toimintaan epäillyn Tampereen valelääkärin ja Esa Laihon tapauksissa.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Eränen ei tarkenna virkamiesten asemaa tai sukupuolta.

– Poliisin näkemyksen mukaan virasto ei ole täysin pystynyt täyttämään sitä lupa- ja valvontatehtävää, jota laki on heiltä edellyttänyt, Eränen sanoo.

Epäiltynä on yksi viraston entinen ja kuusi nykyistä virkamiestä. Epäillyt teot ulottuvat 2000-luvun alkuun. Tuolloin valelääkäriksi paljastunut Esa Laiho haki Valviralta lupaa toimia lääkärinä.

Sittemmin Valvira on saanut kaksi selvityspyyntöä epäillystä Tampereen valelääkäristä ja Esa Lahdesta yhden, mutta selvittelyt jäivät puolitiehen.

Poliisin mukaan rikoskokonaisuutta ei ole syytä pitää vähäisenä.

– He ovat saaneet toimia tehtävässä, missä ihmisten henki on ollut vakavassa. Toimivalta on Valviran laiminlyöntien takia perustettu virheellisesti, toteaa Eränen.

Poliisi tutki virkarikosjutun pikavauhtia tapauksen merkittävyyden takia ja siksi, että epäily kohdistuu virkamiehiin.

– Yhteistyö on ollut hyvää, Eränen luonnehtii esitutkintaa.

Valvirasta ei haluttu tänään kommentoida rikosepäilyjä tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi. He eivät ole vielä päässeet tutustumaan poliisin aineistoon. Jutun esitutkinta on loppusuoralla ja asia on tarkoitus saattaa loppulausunnoille asianosaisille ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.