Mainos

Poliisi valmis pidätyksiin Jerseyn orpokotijutussa

Poliisi aikoo pidättää kolme henkilöä liittyen lasten hyväksikäyttöön Britannian Jerseyn saaren entisessä orpokodissa The Haute de la Garennessa 60- ja 70-luvuilla.

Kaksi pidätetyistä asuu yhä Jerseyllä ja yksi manner-Britanniassa.

Pidätykset tehdään, vaikka korruptiosta syytetyt entiset poliisit ovat yrittäneet hankaloittaa tutkimuksia. Apulaispoliisipäällikkö Lenny Harper kertoo The Sunday Times-lehdelle, että hän on kokenut jatkuvaa häirintää eläköityneiltä poliiseilta, jotka yrittävät peitellä aikanaan tekemiään virheitä hyväksikäytön tutkinnassa.

Harperin mukaan häntä on muun muassa painostettu pienentämään tutkimusten laajuutta.

- Painostusta on ollut rutkasti. Sitä ovat tehneet lähinnä entiset poliisit, korruptoituneet poliisit, joilla on ystävinään eläköityneitä poliittisia vaikuttajia. Kansallisiin sanomalehtiin on soitettu minua koskevia puheluja sekä lähetetty nimettömiä sähköposteja, jossa varoitetaan, ettei poliisipäällikköön tai minuun voi luottaa.

- Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö lapset olisi kertoneet aikanaan kauheuksista. Asiaa ei yksinkertaisesti hoidettu silloin niin kuin se olisi pitänyt hoitaa. Se koskee niin poliisia, sosiaaliviranomaisia kuin kaikkia muitakin, Harper jatkaa.

Tähän mennessä noin sata uhria on kertonut talossa tapahtuneesta hyväksikäytöstä ja 60 talon ulkopuolella sattuneista tapauksista.

Poliisilla kerrotaan olevan noin 25 epäiltyä liittyen orpokodissa tapahtuneeseen hyväksikäyttöön.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.