Poliisi vaitonainen lapsisurmien tekotavasta

Tiettävästi äiti ei surmannut lapsia myrkyttämällä.

Poliisi on jatkanut tänään kolmen lapsen surmasta epäillyn naisen kuulusteluja. Äiti on kuulusteluissa kertonut tapahtumista poliisille. Lisäksi poliisi kuulee Espoon Suvelassa sijaitsevan surmatalon naapureita sekä omaisia.

Poliisi päättää kolmen lapsen surmasta epäillyn äidin vangitsemisesta huomenna puoleen päivään mennessä, jolloin käsittely on todennäköisesti perjantaina Espoon käräjäoikeudessa.

Poliisi ei kerro yksityiskohtia kuulustelujen sisällöstä, surmateon motiivista tai tekotavasta. Poliisi ei epäile äidin lisäksi muita henkilöitä.

Lehtitietojen mukaan aasialaistaustaisen nainen on surmannut lapset myrkyttämällä. Tiettävästi kyse ei kuitenkaan ole myrkyttämisestä.

Poliisi ei paljasta näkyikö uhreissa merkkejä fyysisestä väkivallasta.

Poliisi tarkisti Espoon Suvelassa sijaitsevan kerrostaloasunnon saatuaan asiasta tiedon epäillyn äidin tuttavalta. Poliisi löysi kerrostaloasunnosta kuolleena kolme alaikäistä maanantaina iltapäivällä puoli yhden aikaan.

- Surma-ajankohta sijoittuu noin 12 tunnin sisään löytöhetkestä, tutkinnanjohtaja Jukka Kaski Espoon poliisista kertoo.

Kasken mukaan surmatyön ajankohta, tekotapa ja motiivi ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa.

Uhreille on tehty jo oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus.

Suvelan asukkaille tarjotaan kriisiapua

Kolmen lapsen surma on järkyttänyt Espoon Suvelan alueen asukkaita.

Espoon kaupungin mukaan asukkaat voivat halutessaan saada keskusteluapua Espoon keskuksen terveysaseman psykiatrisilta sairaanhoitajilta tai sosiaali- ja kriisipäivystyksestä, numerosta 09-816 42439. Apu on maksutonta.

Myös kuolleen pojan päivähoitopaikassa tapahtuneesta keskustellaan lasten ja vanhempien kanssa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat