Mainos

Poliisi uudistaa imagoaan

Poliisikoulutukseen halutaan etnisten vähemmistöjen edustajia, samalla poliisi pyrkii uudistamaan vanhanaikaista imagoaan.

Poliisiin halutaan uutta verta, henkilöitä, joilla on ulkomaalaistausta ja etnisten vähemmistöjen edustajia. Sisäministeri Jan Erik Enestam ilmoitti poliisipäivillä Joensuussa, että poliisiyksiköiden on tehtävä säännöksiinsä muutokset hakumenettelyn helpottamiseksi. Vähemmistöjen edustajia kannustetaan hakeutumaan poliisikoulutukseen, jotta koko poliisihallinto samalla uudistuisi.

Poliisi haluaa tulevaisuudessa eroon negatiivisesta väkivaltateknikon roolistaan. Joensuun poliisipäivien teema onkin "miltä poliisi näyttää". Yleisömarkkinointiin pyritään viihteen ja sirkushuvien avulla.

Selväksi ongelmaksi on muodostumassa se, että poliisi on liian suomalainen ja perinteinen. Poliisi on törmännyt aiheeseen rasismiin liittyvien ilmiöiden yhteydessä. Nyt poliisikuntaan haluttaisiin uutta verta; ulkomaalaisia ja vähemmistöjen edustajia. Sisäministeri Jan Erik Enestam ilmoitti täällä, että säädöksiä ryhdytään rukkaamaan niin, että etniset vähemmistöt pääsevät poliisiin töihin.

Poliisipäivillä yritettiin määritellä myös poliisitoiminnan eettisiä ongelmia, mutta niitä ei oikein löytynyt. Sekä poliisin ylijohto että poliisijärjestö pitävät tärkeämpänä nykyisten resurssien säilyttämistä kuin uusia menetelmiä, kuten salakuuntelun tai soluttautumisen sallimista.

Poliisi haluaa nyt lähentyä kansalaisia. Yrmeät ilmeet halutaan vaihtaa hymyyn. Etiikkaa tärkeämpää on nyt markkinahenkisyys.
(MTV3/Keimo Lehtiniemi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.