Mainos

Poliisi uskoo selvittäneensä parikymmentä vuotta vanhan murhan

Keskusrikospoliisi uskoo selvittäneensä raa'an ryöstömurhan vuodelta 1987. Uhri oli 42-vuotias talouspäällikkö, joka oli sattumalta ylitöissä murron kohteena olleessa rakennuksessa Espoon Muuralassa.

Murhasta epäilty mies istuu parhaillaan vankilassa muista rikoksista. Hän on poliisin mukaan erittäin väkivaltainen mutta häntä ei ole aiemmin tuomittu murhista tai tapoista.

Samaa miestä on epäilty teosta ennenkin. Hän on välillä myöntänyt ja välillä kiistänyt sen. Poliisi ei paljasta, myöntääkö hän murhan nyt.

Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen kertoi tiistaina STT:lle, että henkirikosta on selvitetty käymällä läpi vanhat todisteet. Epäiltyä ja todistajia on kuultu uudelleen ja esimerkiksi sormenjälkiä ja verijälkiä tutkittu.

Ratkaisevimpia tapauksen selvittämisessä ovat olleet kuulustelut. Ihaksisen mukaan ketään yllätystodistajaa ei ole ilmaantunut, mutta aiemmin puhutettuja todistajia on kuultu nyt tarkemmin. Henkirikoksella ei ole silminnäkijöitä, mutta epäillystä on havaintoja rakennuksen ulkopuolella.

Talouspäällikkö surmattiin poliisin mukaan erittäin raa'asti. Murtomiehellä ei ilmeisesti alun perin ollut surmaamisaikeita, vaan hän kohtasi naisen yllättäen tyhjäksi luulemassaan kivijalostamon teollisuusrakennuksessa iltamyöhällä joulukuussa 1987.

Yhtiön kassakaappi oli avattu uhrin avaimella. Rikospaikalta vietiin rahaa, kassalipas ja sekkilomakkeita. Sekkejä ei yritetty käyttää.

Kolmas yritys selvittää rikos

Henkirikosta tutkittiin nyt kolmatta kertaa. Ensimmäiset tutkimukset poliisi teki heti rikoksen jälkeen ja seuraavat vuosina 1991-1992.

Dna-tutkimuksia ei vielä surman tekoaikoihin käytetty. Uusissa tutkimuksissa niitä tehtiin, mutta Ihaksisen mukaan ne eivät tuoneet läpimurtoa. Tutkittavaa oli vähän, koska läheskään kaikkia todisteita ei ole tajuttu säilyttää.

Tutkinnanjohtajan mukaan tapaus lähtee syyteharkintaan Espoon syyttäjäosastolle parin viikon sisällä. Tutkintaa on seurannut syyttäjä Tapio Mäkinen.

Murha ei vanhene rikoksena koskaan, joten poliisi voi avata sen milloin vain uudelleen. Viimeksi suurta huomiota herätti keskusrikospoliisin yritys selvittää Bodominjärven kolmoissurmat. Tuolloin poliisin epäilty todettiin oikeudessa syyttömäksi.

Muuralan surman uusista tutkinnoista kertoi tiistaina Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.