Mainos

Poliisi: Uhkausviestiä ei lähetetty ampujan tietokoneelta

Saksan kouluampujan uhkausviestin aitoudesta on herännyt epäilyjä. Poliisi vahvistaa, ettei kouluampujan tietokoneelta ollut lähetetty uhkausviestiä. Poliisi sanoo, että asian selvittämisessä on tapahtunut virhe, kertoo uutistoimisto DPA.

Poliisi on lähettänyt sivuston yhdysvaltalaiselle pyörittäjälle pyynnön selvittää viestin alkuperää.

Internetin keskustelupalstalla tekoa edeltävänä yönä esitetystä uhkauksesta kertoi eilen Baden-Württembergin sisäministeri Heribert Rech.

- Minulla on täällä aseita ja huomenna menen entiseen kouluuni. Kuulette minusta huomenna, Rech sanoi ampujan kirjoittaneen.

- Olen saanut tarpeekseni kurjasta elämästäni. Aina tätä samaa. Ihmiset nauravat minulle, kukaan ei tunnusta kykyjäni, nuorukaisen väitetään kirjoittaneen vain vajaat seitsemän tuntia ennen surmatöitä.

Ministerin mukaan ampuja keskusteli netissä Baijerissa asuvan 17-vuotiaan Bernd-nimisen pojan kanssa. Poika näytti keskustelun isälleen kuultuaan ampumisesta, jonka jälkeen isä otti yhteyttä poliisiin.

MTV:n kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo, että tilanne on kiusallinen sekä poliisille että sisäministerille. Tietokoneasiantuntijat muistuttavat Saksassa, että viesti on voitu lähettää matkapuhelimesta tai internetkahvilasta.

Vanhemmat salasivat pojan masennushoidot

Ampujan motiivi on edelleen hämärän peitossa. Nyt on selvinnyt, että 17-vuotias Tim Kretschmer on ollut psykiatrisessa hoidossa masennuksen vuoksi, mutta lopetti sen itse jokin aika sitten.

- Vanhemmat salasivat pojan hoidot jopa hänen 15-vuotiaalta sisarukseltaan. Se kertoo ehkä jotain motiiveista, Nurminen kertoo.

Ampujan videopeliharrastuksesta on myös puhuttu paljon, mutta tieto hänen harrastuneisuudestaan on Nurmisen mukaan hyvin ristiriitaista.

Kretschmer käytti isänsä ampuma-asetta, jonka oli löytänyt tämän makuuhuoneesta. Isä harrasti ampumista, ja piti kaikkia muita aseitaan lain mukaisesti.

- Valitettavasti tämä yksi ei ollut lukkojen takana, ja tätä hän käytti. Nyt puhutaankin siitä, pitäisikö ampumaseurojen valvoa tarkemmin sitä, miten jäsenet säilyttävät aseitaan, Nurminen kertoo.

Nuorukainen ampui toissapäivänä 15 ihmistä ja lopuksi itsensä Winnendenin pikkukaupungissa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.