Mainos

Poliisi: Uhkaaja ei käynyt kiinni Tiuraan

Poliisi korjaa julkisuudessa olleita tietoja, joiden mukaan mies olisi käynyt käsiksi kansanedustaja Marja Tiuraan (kok.), kun tämä oli kampanjoimassa Tampereen yliopistolla viime viikolla.

Poliisin mukaan kyse oli suusanallisesta uhkauksesta.

- Tiura on ollut normaalilla käynnillä yliopistolla tekemässä omaa työtään. Sen yhteydessä hänen turvallisuuttaan on uhattu. Hän on kokenut perustellusti turvallisuutensa olleen vaarassa, kertoo tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro Pirkanmaan poliisista.

Uhkaajaa ei tavoitettu

Tiura teki itse rikosilmoituksen tapahtuneesta viime viikolla. Poliisi on ilmoituksen perusteella pyrkinyt löytämään uhkaajan yliopiston valvontakameran nauhoilta. Toistaiseksi uhkaajaa ei ole tavoitettu.

Tunteiden kuumeneminen sai poliisin mukaan nopean lopun, ja tekijä poistui paikalta. Tutkinnanjohtaja ei halua tarkemmin käydä läpi tapahtumien kulkua tai antaa tekijästä tuntomerkkejä.

- Meillä on käsitys siitä kuka tämä henkilö mahdollisesti on. Tarkistuksia on tehty ja ihmisiä puhutettu, mutta epäillyn tuntomerkeistä ei vielä voida kertoa tarkemmin.

Tiuraa uhattu aiemminkin

Mistään suunnitelmallisesta vainosta Marja Tiuraa kohtaan ei ole viitteitä, vaikka Tiuraan on kohdistettu suusanallinen uhkaus Tampereella kerran aiemminkin. Tämä tapahtui Tampereen torin tuntumassa, jossa toinen kokoomuksen ehdokas Matti Helin joutui lievän pahoinpitelyn kohteeksi aiemmin tässä kuussa.

Poliisi tutkii Tiuran tapauksessa laittoman uhkauksen lisäksi myös tuhotyötä. Tiuran rekan perävaunun kokoinen mainos revittiin riekaleiksi.

Poliisin mukaan on pieni mahdollisuus, että sama tekijä on kaikkien tekojen takana.

- Asiat selviävät, kun löydämme tekijän ja kuulemme hänen versionsa asioista. Mutta koska kyseessä on lievä rikos, meillä ei ole samanlaisia keinoja tutkia asiaa kuin esimerkiksi henkirikoksissa.

Poliisi korostaa, ettei Tiuran henkeä ole uhattu.

Julkkisehdokkaat kuumentavat tunteita

Tampereen yliopistolla tapahtuneen hyökkäyksen tekijän taustalla ei tiedetä olevan mitään erityistä ideologiaa. Tätäkään ei ole kuitenkaan suljettu pois.

- Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia. On tullut ilmi joitakin seikkoja, joiden mukaan Tiuran valikoituminen hyökkäyksen kohteeksi ei olisi täysin sattumaa, sillä epäillyllä henkilöllä vaikuttaisi olleen joitain mielipiteitä politiikasta. Mutta enemmän on viitteitä siitä, että kohteena olisi saattanut olla aivan kuka tahansa muu paljon esillä ollut ehdokas.

- Lähestyvät vaalit aiheuttavat poikkeuksellisen paljon tunnereaktioita. Julkisuudessa esillä olleet ehdokkaat nyt selkeästi joutuvat tällaisten mielenilmausten kohteeksi.

Tiuraan kohdistuneesta uhkauksesta uutisoi päivän Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.