Mainos

Poliisi tyhjensi vallatun talon Helsingissä

Helsingin poliisilla oli aamulla käynnissä suuroperaatio, johon osallistui useita poliisin yksiköitä sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Poliisi on tyhjentänyt Helsingissä kaksi viikkoa sitten vallatun talon Hietalahden telakka-alueella Munkkisaarenkadun ja Telakkakadun kulmassa. Poliisi tyhjensi Telakkakadulla sijaitsevan vallatun kiinteistön ja otti talonvaltaajia kiinni esitutkintaa varten.

Pari tuntia kestänyt poliisioperaatio oli suhteellisen mittava - paikalla oli kymmeniä poliiseja, poliisiajoneuvoja sekä yksi helikopteri, josta poliisit pääsivät vallatun rakennuksen katolle.

Poliisi karkotti parikymmentä valtaajaa kiinteistön omistajan Wärtsilä Meriteollisuuden konkurssipesän pyynnöstä.

Aamulla kymmenet poliisit tunkeutuivat sisään vallattuun rakennukseen Hietalahden telakka-alueella sekä maasta että ilmasta käsin. Vaikka talonvaltaajat olivat varautuneet poliisin tuloon, ei suurempia yhteenottoja syntynyt. Yksi valtaaja loukkaantui lievästi.

Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikkö Jouko Salon mukaan operaatio ei ollut sinällänsä mittava.

- Näitä operaatioita on jouduttu pääkaupunkiseudulla valitettavasti aina silloin tällöin toteuttamaan. Tavoite on tietysti se, että kyetään hoitamaan asia hallitusti niin, ettei se karkaa käsistä, eikä kukaan loukkaannu, Salo totesi MTV:n uutisille.

Puolen vuoden sisällä valtaajat ovat yrittäneet saada käyttöönsä useampaa tilaa - tavoitteenaan kaikille avoin toimintakeskus.

- Sellaisella nuorisolla, joka haluaa tuoda esiin jotain erilaista, jotain vaihtoehtoista, niin heille ei ole sijaa tässä kaupungissa, eikä taida olla missään muuallakaan Euroopassa. Ja sen takia me ollaan otettu tyhjiä tiloja käyttöön, kertoo Illusia, eräs valtaajista

Valtaajien mukaan kiinteistössä on järjestetty musiikkikeikkoja ja työpajoja, poliisin puolestaan epäilee valtaajia muun muassa vahingon ja haitan tekemisestä.

Helsingin kaupunki on tarjonnut valtaajille korvaavia tiloja ennen juhannusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.