Mainos

Poliisi tutkii Venäjän-kauppoja

Keskusrikospoliisi tutkii törkeänä veropetoksena ja kirjanpitorikoksena laajaa Suomen ja Venäjän väliseen kauppaan liittyvää kaksoislaskutusta. Keskusrikospoliisin päällikkö, poliisineuvos Rauno Ranta vahvisti tänään illalla, että asiaa on tutkittu jo pitkään ja juttu on mittasuhteiltaan erittäin laaja. Ylen televisiouutiset kertoi illan pääuutisissa, että jutun tutkimuksissa on idänkaupan välikädeksi epäillyn helsinkiläisen miehen liiketiloista takavarikoitu kuutisensataa mappia aineistoa, joita koskevat tutkimukset ovat jatkuneet puoli vuotta.

venajan lippu ja seteleita

Lisäksi kerrottiin jutussa olevan kysymys kaksoislaskutuksesta, jossa vientiasiakirjassa on esitetty laskuna vain 10-50 prosenttia tavaroiden oikeasta arvosta ja näin kierretty Venäjällä veroja ja maksuja. Ylen esittämien tietojen mukaan krp tutkii, onko helsinkiläismies toiminut suurten elintarvikeyritysten ja eräiden muiden yhtiöiden välikätenä vuosina 1993-1999 ja välittänyt Venäjälle tavaraa jopa 1,3 miljardin markan arvosta.

Kaksoislaskutuksesta olisi saatu kymmenien miljoonien markkojen verohyöty. Bulvaaneina tässä toiminnassa olisi käytetty vientikeidasyhtiöitä. Helsinkiläismies on Ylen mukaan kiistänyt syyllistyneensä laittomaan toimintaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.