Mainos

Poliisi tutkii uudelleen kostoreissulla olevan ex-poliisin erottamisen

Yhdysvalloissa poliisi aikoo tutkia uudelleen tapauksen, jossa ex-poliisimies Christopher Dorner erotettiin virastaan.

Asiasta kertoo New York Times verkkosivuillaan. Ex-poliisi on edelleen etsintäkuulutettuna Yhdysvalloissa. Erotetun poliisin uskotaan surmanneen kostoksi lyhyessä ajassa jo ainakin kolme ihmistä. Yksi uhreista on nuori nainen, jonka isää ex-poliisi pitää pääsyyllisenä erottamiseensa.

Ex-poliisi Christopher Dorner on uhannut internetissä kostaa Los Angelesin alueen poliiseille ja näiden perheille erottamisensa. Epäilty erotettiin poliisivoimista vuonna 2008. Hän on verkkoon ladatussa manifestissaan väittänyt potkujensa johtuneen poliisiosaston rasismista.

Dorner erotettiin aikoinaan hänen väärien lausuntojensa takia. Dorner väitti, että häntä kouluttanut poliisi olisi potkinut jotakuta rikoksesta epäiltyä.

Sittemmin Dorner haastoi poliisiosaston luvattomasta irtisanomisesta, hävisi taistelun ja menetti oikeuden valittaa päätöksestä.

Los Angelesin poliisilaitos oli aikoinaan valtakunnallisesti tunnettu rasistisista toimintatavoista ja korruptiosta. Poliisilaitos muistetaan muun muassa Rodney Kingin tapauksesta, jossa poliisit pahoinpitelivät afroamerikkalaisen miehen pidätyksen yhteydessä. Pidätys taltioitiin videolle, joka sittemmin levisi ympäri Yhdysvaltoja.

Poliisilaitoksen päällikkö Charlie Beck haluaa nyt omalta osaltaan siivota poliisilaitoksen mainetta. Hän painottaa, että ei avaa uutta tutkintaa miellyttääkseen murhaajaa.

– On tärkeää, että käsittelemme julkisesti Dornerin väitteet. Emme tee tätä rauhoitellaksemme murhaajaa, vaan avoimen ja oikeudemukaisen poliisilaitoksen puolesta, Beck sanoo kirjallisessa viestissään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.