Mainos

Poliisi tutkii törkeää ihmiskauppaepäilyä Turussa

Poliisi epäilee neljää henkilöä ihmiskaupparikoksista Turussa.

Poliisi epäilee, että Turun keskustassa sijaitsevissa kolmessa ravintolassa on työskennellyt työntekijöitä, joille ei ole maksettu lainkaan palkkaa. Työntekijät on poliisin mukaan tuotu maahan ihmiskaupan uhreina.

Poliisi iski tänään useiden viranomaisten voimin ravintoloihin.

— Kaikki paikalta tavoitetut työntekijät sanoivat olevansa harjoittelijoita. Osa heistä kiisti olevansa ravintolassa töissä, kertoo Teijo Ristola Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

Kiinniotettuja henkilöitä on tällä hetkellä neljä, joista pääepäilty on ravintoloiden, eli pitserioiden ja kahvilan, omistaja. Muut epäillyt ovat hänen perheenjäseniään.

Poliisi on kuulustellut tänään kaikkiaan 12 henkilöä.

Poliisi on seurannut ravintoloita puolen vuoden ajan. Tutkintaan on osallistunut yli 50 virkamiestä. Tänään ravintoloihin sekä miehen lihakauppaan tehdyissä tarkastuksissa havaittiin useita elintarvikelain sekä työsuojelulain rikkeitä.

Poliisin epäilee kiinni otettuja henkilöitä ihmiskaupan lisäksi törkeästä laittomasta maahantulon järjestämisestä, törkeästä veropetoksesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta. Kirjanpito- ja verorikokset liittyvät maksamattomiin palkkoihin sekä epäiltyyn pimeään lihakauppaan.

Rikosten tutkinta jatkuu vielä lähiviikkojen ajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.