Mainos

Poliisi tutkii Salon mopotapaamista: "Päättivät hylätä säännöt"

Poliisi kertoo tutkivansa lauantaina Salossa järjestetyn "mopomiitin" tapahtumat.

Mopoileva nuoriso on järjestänyt Salon seudulla vuodesta 2011 alkaen mopomiittejä joihin osallistuu jopa satoja mopoilijoita.

Tyypillisesti mopoilijat kokoontuvat sosiaalisessa mediassa ennalta sovittuun paikkaan, josta he tapahtuman mittaan ajavat kulkueena toiseen paikkaan.

Poliisi kertoo, että kyseisenlainen satojen mopojen kulkue on kesän aikana muutaman kerran ajanut liikennevaloista huolimatta läpi Salon kaupunkitaajaman. Osa kulkueeseen osallistujista on kulkueen edetessä katkaissut risteävän liikenteen.

Poliisin mukaan kokoontumisista ei ole ilmoitettu ennakolta poliisille. Poliisin hälytyspartiot ovat joutuneet puuttumaan kulkueen matkaan ja ohjaamaan sitä pois keskusta-alueelta.

Kokoontumisiin on liittynyt myös suuria nopeuksia, temppuilua ja etupyörä ylhäällä ajamista jopa satoja metrejä muiden tienkäyttäjien seassa.

Poliisi kertoo, että pahimpana ilmiönä sunnuntain vastaisena yönä kymmenet mopoilijat olivat sopineet ajavansa keskustassa mistään säännöistä välittämättä, ja pakenivat useaan otteeseen poliisia Salon keskustan alueella.

Pakenemisessa käytettiin muun muassa kevyen liikenteen väyliä ja jalankulkusiltoja. Lisäksi ajettiin vasten kiellettyä ajosuuntaa, ja vaarannettiin jalankulkijoiden ja muiden tienkäyttäjien turvallisuus. Suuri osa osallistujista ajoi valoitta ja oli peittänyt tai taittanut rekisterikilpensä.

Salon poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen rikosnimikkeellä. Poliisilla on hyvä käsitys kyseiseen tilanteeseen osallistuneista ja hallussaan asiaan liittyvää videomateriaalia. Asiassa on jo suoritettu kiinniottoja, kuulusteluja ja määrätty ajokieltoja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.