Mainos

Poliisi tutkii Rusi-nauhan vuotoa

A-Studiossa näytettiin syyskuussa, miten Supo tivasi Rusilta tietoja. Ohjelman tekijöitä ei voida kuitenkaan velvoittaa kertomaan sitä, miten he materiaalin saivat.

Poliisi on ryhtynyt selvittämään, miten salaiseksi julistettu videokuvaus Alpo Rusin kuulusteluista Supossa päätyi Yleisradion A-studiolle. TV1:n ohjelmassa näytettiin 29. syyskuuta, miten Supo tivasi Rusilta tietoja tämän tapaamisista venäläisen diplomaatin kanssa kolmekymmentä vuotta sitten.

Valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski otti ohjelman esityksen jälkeen yhteyttä Helsingin poliisiin, joka nyt on ryhtynyt tutkimaan asiaa.

-Kun A-studio esitti salaiseksi määrättyjä nauhoja julkisesti, oli vaikea olla ihmettelemättä, miten ne ovat sinne joutuneet. Olen kertonut poliisille, että mielestäni havaitsin A-studion ohjelmassa tapahtuneen rikoksen ja vähän kysynyt, että varmaan poliisi ryhtyy toimenpiteisiin, Rautakoski sanoi torstaina STT:lle.

Poliisi on kuulustellut ohjelman tekemiseen osallistuneita. Heitä ei epäillä rikoksesta, vaan on kuultu todistajina. Ylen ajankohtaisohjelmien vastaava tuottaja Ari Korvola kertoi olleensa itse kuulusteltavana keskiviikkona.

Korvolan mielestä on ymmärrettävää, että valtionsyyttäjää kiinnostaa se, miten tämän salaiseksi julistama materiaali tuli julkisuuteen. Ohjelman tekijöitä ei voida velvoittaa kertomaan sitä, miten he materiaalin saivat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.