Mainos

Poliisi tutkii roskikseen vietyjen salaisten asiakirjojen tapauksen

Kuopion kaupunginvaltuustossa istuva mies heitti joulusiivouksen yhteydessä roskakoriin asiakirjoja, jotka sisältävät arkaluontoista tietoa muun muassa lastensuojelusta. Viikonloppuna roskakorista löytyi myös Saunalahden luottamuksellisia asiakirjoja.

Kuopion rikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan siitä, syyllistyikö kaupunginvaltuutettu rikokseen heittäessään roskakoriin salaisiksi leimattuja asiakirjoja.

- Asiaa tutkitaan salassapitorikoksena, kertoi rikoskomisario Lauri von Koch.

Vasemmistoliiton valtuutettu toimii sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenenä. Luottamustehtävässään hän on saanut haltuunsa papereita, jotka sisältävät arkaluontoista tietoa muun muassa lastensuojeluasioista.

Joulun alla mies teki kodissaan joulusiivousta ja vei runsaasti paperia paperinkeräysroskikseen. Sivulliset löysivät salaiset paperit, kun he penkoivat roskista etsiessään lehtiä, joissa olisi täyttämättömiä sanaristikoita.

Savon Sanomat ja Ilta-Sanomat julkistivat tapauksen lauantaina. Poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa lehtitietojen perusteella. Maanantaina poliisi sai Savon Sanomilta noin 30 salaista asiakirjaa.

Poliisi puhutti alustavasti kaupunginvaltuutettua, joka on myöntänyt menettelynsä. Poliisi ottaa yhteyttä myös asiakirjoissa mainittuihin ihmisiin selvittääkseen, onko heillä korvausvaatimuksia.

Myös Saunalahden luottamuksellisia papereita roskalaatikossa

Myös puhelinoperaattori Saunalahden asiakkaitten luottamuksellisia asiapapereita on löytynyt roskalaatikosta Kuopiossa viikonvaihteessa. Liittymäsopimuksissa oli henkilötunnuksia, sähköpostiosoitteita, käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Paperit ovat peräisin Saunalahden jälleenmyyjältä, joka toimii samassa taloyhtiössä. Sopimukset olivat hajallaan roskakatoksen lattialla.

Saunalahden omistajayhtiön Elisan viestintäjohtaja Anne Korkiakosken mukaan jälleenmyyjä on toiminut vastoin sekä sisäisiä ohjeita että tietosuojalakia.

- Tällaisia tietoja ei missään tapauksessa saa päästä sivullisten käsiin. Olemme jo käyneet keskustelua asiasta. Viranomaisillakin voi olla huomautettavaa.

Korkiakosken mukaan kyseessä on yksittäistapaus.

- Onneksi papereita ei ollut paljon, hän sanoi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.