Mainos

Poliisi tutkii palokuntaleirin ilotuliteturmaa

Padasjoella Päijät-Hämeessä toissayönä tapahtuneesta ilotuliteonnettomuudesta on päätetty käynnistää esitutkinta.

Palokuntanuorten suurleirillä tapahtui onnettomuus, jossa 35 leirille osallistunutta lasta ja yksi aikuinen saivat vammoja. Leirin viimeisen illan kunniaksi järjestetyssä ilotulituksessa kaatui yksi ilotulituspata, josta lensi raketteja yleisön joukkoon.

Päijät-Hämeen poliisi tutkii asiaa yleisvaaran tuottamuksena ja vammantuottamuksina. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta ensimmäiset puhutukset ja kuulustelut on jo tehty.

- Esille on tullut sellaisia seikkoja, joiden perusteella esitutkinnan aloittamiskynnys on ylittynyt. Haluamme selvittää perinpohjaisesti, mitä onnettomuuspaikalla on tapahtunut, miten vastuu jakautuu, vammojen laatua ja mahdolliset korvausvaatimuksia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lila Havusela.

- Selvitämme nyt, onko tässä ollut laiminlyöntejä tai olisiko asiat voitu estää toisella tavalla tehtynä.

Havuselan mukaan tällä hetkellä epäiltyinä ovat tapahtuman järjestäjät ja ne henkilöt, jotka ovat olleet jollakin tavalla kytköksissä ilotulitusnäytöksen järjestämiseen.

Poliisi ei kommentoinutkaan asiaa eilen

Poliisin mukaan paikalle ei pystytty eilen lähettämään partiota muista tehtävistä johtuen, eikä poliisi ole täten kommentoinut asiaa aiemmin - toisin kuin julkisuudessa on esitetty.

Järjestäjät kertoivat eilisessä tiedotteessaan, että "poliisi totesi puhelimessa saamiensa tietojen perusteella, että tapahtumaan ei liity laiminlyöntejä eikä se vaadi jatkotutkimuksia". Tutkinnanjohtajan mukaan esitutkinnan aloittamisesta päätettiin kuitenkin jo eilisaamuna ennen kuin leirin järjestäjät antoivat tiedotteen.

- Kyseessä lienee jonkinlainen informaatiokatkos tai sitten tässä on tehty arvioita vajaiden tietojen perusteella puolin ja toisin, rikoskomisario Havusela toteaa.

Potilaat saivat lähinnä korvakipuja ja lieviä iho-oireita rakettien kipinöistä. Lisäksi kahdella potilaalla oli lieviä silmäoireita. Ketään ei kuitenkaan tarvinnut lähettää sairaalahoitoon.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palopäällikkö Kimmo Salonen tutki tapahtumapaikan eikä todennut siinä mitään erikoista.

- Tapahtuman luvat ovat kunnossa ja muutenkin asiat on hoidettu hyvin. Ilotulituspaikassa ei ollut mitään erityistä, kyseessä on ollut vahinko. Näin vain kävi eikä tilanteessa olisi voitu tehdä mitään paremmin, Salonen totesi eilen.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.