Mainos

Poliisi tutkii: Pahoinpideltiinkö kolme suomalaisuuden takia?

Helsingin poliisi tutkii kolmea erikoista pahoinpitelyä Mäkelänrinteen uintikeskuksen läheisyydessä.

Epäillyt pahoinpitelyt tapahtuivat tiistaina aamupäivällä.

Ensimmäisessä tapauksessa uintikeskuksen lähellä nurmikolla istui parikymppinen tyttö, jonka luokse tuli kaksi ulkomaalaista miestä. Puhuttelun jälkeen miehet alkoivat sylkeä tytön päälle. Tyttö vaihtoi paikkaa, mutta noin puolen tunnin kuluttua sama kaksikko tuli uudestaan tytön luo.

– Tällä kertaa mitään sanomatta tyttöä lyötiin kasvoihin. Tämän jälkeen tyttö yritti lähteä paikalta polkupyörällä, mutta miehet tarttuivat pyörään ja kävivät myös tyttöön käsiksi. Lopulta tyttö onnistui riuhtaisemaan itsensä irti, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisista kertoo.

Hetken kuluttua kaksikko meni noin viisikymppisen penkillä uintikeskuksen lähellä istuneen naisen luokse.

– Häneltä oli kysytty englanniksi: oletko suomalainen? Naisen vastattua myöntävästi, toinen miehistä potkaisi häntä jalkaan. Nainen ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen.

Kun poliisi tuli paikalle vähän ajan kuluttua, selvisi, että uintikeskuksen alueella oli tapahtunut kolmaskin pahoinpitely.

– 75-vuotiaalta mieheltä oli kysytty, onko hän suomalainen. Kun mies oli vastannut olevansa, oli toinen miehistä lyönyt kasvoihin ja toinen oli potkaissut kylkeen. Tämän seurauksena mies kaatui maahan.

Halme kertoo, ettei ole vastaavaan tilanteeseen vuosien varrella törmännyt.

– Yleensä henkilöiden välillä on jotain keskustelua tai kinaa. Nyt kahdessa tapauksessa oli esitetty kysymys: oletko suomalainen, ja kun tulee vastaus, niin silloin lyödään.

Halme ei kommentoi kuulustelujen sisältöä tai mahdollista teon motiivia.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.