Mainos

Poliisi tutkii Nordean asiakkaiden kalastelutapauksia

Poliisitutkinnassa olevat tapaukset ovat todennäköisesti viime perjantain tai tämän eilisen satoa.

Keskusrikospoliisi tutkii kaikkiaan noin kymmentä tapausta, joissa Nordean verkkopankkiasiakkaat ovat joutuneet ns. kalastelun uhreiksi. Nordean mukaan yhtä tapausta pidetään varmana. Siinä raha olisi siirtynyt asiakkaan tililtä Latviaan ja nostettu siellä vääriin käsiin.

-Muut kymmenkunta tapausta ovat auki. Raha on lähtenyt asiakkaiden tililtä, mutta ei tiedetä, onko se jo vaihtanut omistajaa vai onko se ulkomaisella tilillä ja vielä saatavissa takaisin, Nordean Suomen-viestinnän johtaja Atte Palomäki kertoo.

Palomäen mukaan näyttää siltä, että vahingot olisivat jäämässä enimmillään kymmeniin tuhansiin euroihin. Sitä ei voida pitää kovin suurena, jos ajatellaan, että asiakkaiden sähköposteihin lähetettiin yli miljoona viestiä.

-Suomalaiset ovat kyllä olleet hyvin valppaita, Palomäki kiittää.

Poliisitutkinnassa olevat tapaukset ovat todennäköisesti viime perjantain tai tämän eilisen satoa. Toistaiseksi ainoa tapaus, jossa rahat on nostettu ulkomaiselta tililtä, on viime perjantailta.

-Asiakas oli vasta eilen yhteydessä meihin, Palomäki pahoittelee. Siinä meni monta päivää, ja raha oli siirtynyt juuri edellisenä päivänä.

-Jos joku nyt menee vahingossa tunnuslukunsa antamaan, niin toivomme, että hän ilmoittaisi pankkiin mahdollisimman nopeasti eikä jäisi odottelemaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.