Mainos

Poliisi tutkii marjanpoimijoiden työnvälitystä Lapissa

Lapin poliisi tutkii marjanpoimijoiden työnvälitystä Sodankylään. Kaupunkiin saapui heinäkuun lopussa thaimaalaisryhmä, jonka tarkoitus oli ansaita marjoja poimimalla.

Ryhmän värväsi matkaan thaimaalainen henkilö, joka myös hoiti matkajärjestelyt. Töitä Lapissa oli luvassa koko satokaudeksi.

Varsinais-Suomessa Nousiaisissa nyt majailevan ryhmän mukaan thaimaalainen värvääjä vaati kultakin jopa tuhannen euron lisämaksua, kun ryhmä oli päässyt Lappiin. Ryhmän jäsenet kertovat poimineensa marjoja Lapissa jonkin aikaa mutta sitten poistuneensa paikalta Suomessa pysyvästi asuvan thaimaalaisen naisen avustuksella.

Rahaa parikymmentä thaimaalaismarjastajaa eivät saaneet kertomansa mukaan senttiäkään. Nyt he yrittävät käyttää turistiviisuminsa loppuajan sienestämiseen ja marjojen poimintaan Nousiaisissa.

- Yritämme kerätä marjoja täällä niin paljon kuin mahdollista, yksi ryhmän jäsenistä kertoo.

- Meillä on kaikilla isot velat niskassa tästä matkasta. Olemme vaikeassa tilanteessa, koska velkojen korko kasvaa kotimaassa koko ajan.

Osa ryhmäläisistä sanoo jopa pantanneensa kotitonttinsa Thaimaassa matkarahoja vastaan. Thaimaalainen välittäjä, jota ryhmä syyttää huijauksesta on välittänyt vuosikaudet marjastajia Savukoskella toimivalle Korvatunturin marjalle.

Korvatunturin marjan toimitusjohtaja Jari Huttunen sanoo MTV3:n uutisille olevansa tietämätön väitetystä huijauksesta. Huttunen sanoo myös, ettei hänellä ole tietoa, miksi parinkymmenen hengen ryhmä muutti yhtäkkiä Sodankylästä Nousiaisiin.

- Ei ole kerrottu mitään syytä, miksi ovat lähteneet, ja henkilö, joka on heidät sieltä hakenut, ei halunnut kommunikoida kanssamme ollenkaan.

Asiaa ja siihen liittyviä epäselvyyksiä tutkii nyt poliisi. Suomalaiset marjayrittäjät haluavat että viranomaiset selvittävät myös ryhmän Sodankylästä Nousiaisiin ohjanneen, Suomessa asuvan thainaisen motiivin toiminnalleen.

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 23.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.