Mainos

Poliisi tutkii lokkikuolemia aiheuttanutta siimaviritystä

Muutamia lintuja on menehtynyt ja useita ollut vaarassa Vanajaveden Tokeensuunlahdelle rakennettujen erikoisten siimaviritysten vuoksi.

Siimat kiinnittivät Ely-keskuksen työntekijän sekä lintuharrastajan huomion viime viikolla, kun he olivat tekemässä lintukartoitusta. Siimoihin oli kuollut yksi kalatiira ja harmaalokki.

Siimat oli viritelty luodolla olleisiin muutamiin puihin ja toisesta päästä vedenpohjaan laitettuihin tappeihin. Yhteensä luodolla oli kymmenkunta siimaviritelmää.

Asiaa tutkitaan luonnonsuojelurikoksena ja metsästyslain rikkomisena.

- Kiusanteko saattaa olla teon motiivi, jos tekijä on esimerkiksi kyllästynyt lokkien huuteluun. Mutta koska tekijää ei tunneta eikä häntä ole jututettu, motiiviakaan ei luonnollisesti tiedetä. Tarkoituksena on kaiketi ollut estää pesintä, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Luodolla havaittiin pesintäänsä aloittelemassa kymmenen kalatiiraparia. Luodolla oli vesilintujen pesiä. Kyseinen luoto oli lintukartoituksen perusteella Tokeensuunlahden ainoa kalatiirojen pesimäyhdyskunta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.