Mainos

Poliisi tutkii laajaa tietomurtorikosta

Poliisi tutkii Suomen tähän asti laajinta tietomurtorikosta, kertoi Ylen tv-uutiset illalla. Kahden helsinkiläisen nuoren epäillään tunkeutuneen yli sadantuhannen yrityksen ja yhteisön tietojärjestelmiin kotimaassa ja ulkomailla.

Tv-uutisten mukaan poliisi pidätti jutun päätekijöiksi epäillyt 18-vuotiaat miehet ja takavarikoi heidän tietokoneensa. Miehet vapautettiin kuulustelujen jälkeen torstaina. Vantaan poliisin talousrikosyksikön tutkinnassa olevan tietomurtosarjan yhteydet ulottuvat tv-uutisten tietojen mukaan ympäri maailmaa. Noin 140 000 kohteesta noin neljännes on ollut suomalaisia, ja loput sijoittuvat mm. Yhdysvaltoihin ja Venäjälle.

Poliisi tutkii tässä vaiheessa noin 300:aa konetta, joiden tietojärjestelmiin hakkerit ovat tunkeutuneet ja aiheuttaneet vahinkoa. Tutkinta koskee kolmen kuukauden ajanjaksoa viime vuoden loppupuolelta lähtien. Ylen Tv-uutisten mukaan yksin Suomessa asianomistajia on tuhansia, joten vahingonkorvausvaatimukset saattavat nousta huomattaviin summiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.