Poliisi tutkii laajaa tietomurtorikosta

Poliisi tutkii Suomen tähän asti laajinta tietomurtorikosta, kertoi Ylen tv-uutiset illalla. Kahden helsinkiläisen nuoren epäillään tunkeutuneen yli sadantuhannen yrityksen ja yhteisön tietojärjestelmiin kotimaassa ja ulkomailla.

Tv-uutisten mukaan poliisi pidätti jutun päätekijöiksi epäillyt 18-vuotiaat miehet ja takavarikoi heidän tietokoneensa. Miehet vapautettiin kuulustelujen jälkeen torstaina. Vantaan poliisin talousrikosyksikön tutkinnassa olevan tietomurtosarjan yhteydet ulottuvat tv-uutisten tietojen mukaan ympäri maailmaa. Noin 140 000 kohteesta noin neljännes on ollut suomalaisia, ja loput sijoittuvat mm. Yhdysvaltoihin ja Venäjälle.

Poliisi tutkii tässä vaiheessa noin 300:aa konetta, joiden tietojärjestelmiin hakkerit ovat tunkeutuneet ja aiheuttaneet vahinkoa. Tutkinta koskee kolmen kuukauden ajanjaksoa viime vuoden loppupuolelta lähtien. Ylen Tv-uutisten mukaan yksin Suomessa asianomistajia on tuhansia, joten vahingonkorvausvaatimukset saattavat nousta huomattaviin summiin.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat