Mainos

Poliisi tutkii huutokauppaa netissä

Oulun poliisi ryhtyy tutkimaan Fiksuhuuto-nettihuutokaupan toimintaa. Tutkintaa on pyytänyt sisäministeriö, jonka mukaan kyseessä ei ole huutokauppa vaan laittomat arpajaiset.

Fiksuhuutoa pyörittävä yritys kiistää laittomuudet. Fiksuhuuto.fi-senttihuutokaupassa kaupataan erilaisia tuotteita moottoripyöristä akkuporakoneisiin. Ostaja jättää tarjouksensa haluamastaan tuotteesta tekstiviestillä, joka maksaa 1,90 euroa. Tarjousta voi korottaa sentillä kerrallaan. Kello käy tietyn ajan, ja aika alkaa aina alusta, kun uusi tarjous putkahtaa. Viimeinen huutaja voittaa tuotteen.

- Sentillä lähdetään liikkeelle ja sentillä korotetaan. Siinä siis ostetaan 1,90 euron hintaan ikään kuin arpa, joka onnekkaan kohdalla oikeuttaa ostamaan huomattavan halpaan hintaan huomattavan arvokastakin omaisuutta, hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriön arpajais- ja asehallintayksiköstä perustelee STT:lle tutkintapyynnön lähtökohtia.

Laiho katsoo, että toiminnassa täyttyvät arpajaisten tunnusmerkistöt.

- Nettihuutokauppaa harjoittavalle osakeyhtiölle ei edes voitaisi antaa lupaa arpajaisten järjestämiseen. Suomessa arpajaiset saa toimeenpanna vain yleishyödyllinen yhteisö yleishyödyllistä toimintaa varten.

Poliisitutkinnasta kertoo sanomalehti Kaleva.

Myös muut syyniin

Ministeriön tietojen mukaan Fiksuhuuto-nettihuutokauppaa harjoittava yritys on rekisteröity Suomessa ja sen toimintaa on pyöritetty Iissä Pohjois-Pohjanmaalla. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, mistä nettihuutokauppaa nykyään todellisuudessa pyöritetään.

- Jossakin vaiheessa yhtiö itse ilmoitti, että se on siirtynyt Britanniaan ja että toiminnan harjoittaminen tapahtuu Maltalta. Onko näin, sitä en osaa sanoa, Laiho toteaa.

Suomessa toimii useita muitakin nettihuutokauppoja. Ministeriön arvion mukaan niitä on 6-7. Laiho kertoo, että ne kaikki on tarkoitus tutkia Fiksuhuudon tavoin.

- Niissä kaikissa on omia erityispiirteitä, joten meillä ei ole mitään syytä etukäteen lähteä julistamaan niiden toimintaa lailliseksi tai laittomaksi, hän tähdentää.

Jos Fiksuhuudon toiminta katsotaan laittomaksi ja se tuomitaan arpajaisrikoksesta, Laihon mukaan rangaistuksena voi olla sakkoja tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.