Mainos

Poliisi tutkii helsinkiläisnuorten yhteenottoa

Epäiltyjä on poliisin mukaan useita. Sekä asianomistajat että epäillyt ovat 15-17-vuotiaita.

Poliisi selvittää helsinkiläisen Kallahden koulun luona tapahtunutta nuorten välienselvittelyä. Yläasteikäinen oppilas loukkaantui kahakassa, mutta hän pääsi jo eilen kotiin sairaalasta. Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan jutussa on toinenkin asianomistaja, joka ei loukkaantunut yhteenotossa.

Välienselvittelyssä käytettiin teräaseita. Epäiltyjä on poliisin mukaan useampi. Heistä suuri osa on on yli 15-vuotiaita eli he ovat rikosoikeudellisessa vastuussa. Vammojaan sairaalassa hoidattamassa käyneen oppilaan osalta poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.

Kallahden koulu sijaitsee Vuosaaressa Meri-Rastilan ja Kallahden asuinalueiden keskellä.

Osa joukosta hengailijoita

Välikohtaus sattui Tolvasen mukaan koulun alueen ulkopuolella metsikköön johtavalla polulla kello 13:n jälkeen.

Alussa paikalla oli Tolvasen mukaan useita nuoria, mutta varsinaisten epäiltyjen tekijöiden joukko koostuu ilmeisesti 2-4 henkilöstä. - Muut saattavat olla enemmän hengailijoita.

Kaikki välienselvittelyssä mukana olleet olivat Tolvasen mukaan mitä ilmeisimmin samasta koulusta, mutta eivät kuitenkaan samalta luokalta.

Kallahden koulun rehtori Timo Heikkinen kertoi aiemmin STT:lle, että kahakassa loukkaantui yksi toisen koulun oppilas. Tilanne sai hänen mukaansa alkunsa ilmeisesti jo viikonloppuna, kun kaksi oppilasta solvasi toisiaan puhelimitse. Tilanne kärjistyi kouluviikon alussa välitunnilla.

Toinen näistä oppilaista olisi Heikkisen mukaan hälyttänyt ulkopuolisen nuorukaisen paikalle ikään kuin kodinturvajoukoksi.

Kallahden koulu sijaitsee Vuosaaressa Meri-Rastilan ja Kallahden asuinalueiden keskellä. Koulussa on 13 ala-asteen ja 18 yläasteen perusopetusryhmää. Oppilaita on noin 550.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.