Mainos

Poliisi tutkii Halla-ahoon kohdistuneita uhkauksia

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt poliisin tutkimaan kahta kansanedustaja Jussi Halla-ahoon (ps.) kohdistuvaa nettikirjoitusta.

Facebookissa olleissa kirjoituksissa tuotiin avoimesti esiin vihaa perussuomalaisia kohtaan.

Toisessa kirjoituksessa katsotaan muun muassa, ettei "persu" ole ihminen. Tuttunsa Facebook-seinälle kirjoittanut suomalaismies kokee joutuneensa "Halla-ahon ja kumppaneiden" vainoamaksi netissä ja menettäneensä siksi malttinsa.

- Minulle kelpaa hyvitykseksi vain virtaava veri ja persujen kauhun ja tuskan huudot, hän kirjoitti.

Toisessa niin ikään Facebook-seinälle kirjoitetussa viestissä eräs nainen kertoo mielihalustaan hankkia ase ja tappaa muutama ihminen. Kirjoitus liittyi keskusteluun Halla-ahon nimittämisestä hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Halla-ahon mukaan poliisille on viety myös tapaus, jossa hänen puoluetoverilleen oli lähetetty Halla-ahon tappamiseen kehottava viesti.

Kalske: Tavoitteena passivoida kohde

Halla-aho kertoo valtakunnansyyttäjänvirastoon toimittamassaan kirjoituksessa, ettei hän ollut Facebook-kirjoitusten vuoksi erityisen huolissaan. Asepuheita hän pitää tunnekuohun purkauksena ja jättää ne mielellään omaan arvoonsa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijainen, valtionsyyttäjä Raija Toiviainen arvioi kuitenkin, että poliisin on tutkittava tapaukset. Hän viittaa ratkaisussaan apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen kirjoitukseen siitä, miten uhkauksiin pitäisi suhtautua.

Kalske pitää vallanpitäjiin kohdistuvaa uhkailua vakavana, sillä sen tavoitteena on hänestä usein saada uhkailtava luopumaan jonkin asian puolesta toimimisesta. Uhkailija voi päästä tavoitteeseensa ja saada kohteen lamautettua silloinkin, kun ei edes aio tai pysty toteuttamaan uhkaustaan.

Syyttäjä voi viedä uhkailun poliisille lähinnä silloin, kun erittäin tärkeä yleinen etu vaatii syytteen nostamista. Yleensä jutun vieminen viranomaisille on uhkailluksi tulleen oma asia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.