Mainos

Poliisi tutkii epämääräisiä tekstiviestejä epäiltyinä petoksina

Pääsiäisen ajan epämääräisistä tekstiviesteistä on aiheutumassa kymmenien tuhansien eurojen kulut, arvioi poliisi alustavasti.

Matkapuhelin

Pääsiäisen aikoihin monet kansalaiset saivat matkapuhelimiinsa epämääräisiä tekstiviestejä, joissa kerrotaan viestin vastaanottajaan ihastuneesta henkilöstä. Viestin vastaanottajia pyydetään soittamaan 0700-alkuiseen palvelunumeroon. Numeroita on ollut kaksi: 0700 411 007 ja 0700 393 000.

Poliisi kertoo, että asiaa tutkitaan epäiltyinä petoksina sekä yksityisyyden suojasta televiestinnässä, ja teletoiminnan tietoturvasta annettujen säännösten rikkomisena. Tutkinnasta vastaa keskusrikospoliisi.

Palvelun tarjoaja on ollut saksalainen yritys. Alustavan arvion mukaan soitoista on aiheutumassa kymmenien tuhansien eurojen kulut.

- Niitä asianomistajia, jotka ovat vastanneet saamaansa viestiin ja joille on siten aiheutunut kuluja, pyydetään tekemään rikosilmoitus kotipaikkakuntansa poliisille. Saadusta tekstiviestistä ja/tai asiasta aiheutuneista kuluista tulisi esittää todiste.

Niitä tekstiviestin saaneita, joille asiasta ei ole tullut kuluja, pyydetään hävittämään kyseessä oleva viesti. Näistä viesteistä ei siis tarvitse tehdä poliisille ilmoitusta.

Asianomistajat voivat itse neuvotella sopimuskumppaniensa kanssa kulujen minimoimisesta, kertoo poliisi, ja kehottaa suhtautumaan matkapuhelimiin tuleviin palvelunumerosoittopyyntöihin erittäin varovaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.