Mainos

Poliisi tuskin on paljastanut kaappauksesta kaikkea

Poliisi esittää tänään kymmeneltä alkavassa julkisessa oikeudenkäynnissä Juha Turusta vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä ihmiskaappaukseen. Rikostoimittaja Jarkko Sipilän mukaan on poikkeuksellista, että oikeutta käydään avoimin ovin.

- Usein poliisi haluaa salata vangitsemisoikeudenkäynnin, se on yleensä vain ilmoitusasia, Sipilä kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Turusen teko on erittäin ammattimaisesti suunniteltu ja toteutettu. Tekijä onnistui esimerkiksi hämäämään poliisin puhelimen käyttöön perustuvia paikannusjärjestelmiä.

- Vielä kun lauantaina keskustelin poliisin kanssa tästä asiasta, luultiin siellä että jutun takana on kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. Oli oikeastaan suuri helpotus, kun selvisi että tekijä on tavallinen suomalainen mies, sanoo Sipilä.

Vaikka tämän hetkisen tiedon mukaan Turunen toimi kaappauksessa yksin, ei se ole täysin varmaa. Mahdollisten rikoskumppaneiden selvittäminen on varmasti tutkintalistalla kärkipäässä rahojen sijainnin lisäksi. Sipilän mielestä tiedot selvinnevät vähitellen:

- Tällä hetkellä suuri yleisö ei todennäköisesti tiedä kaikkea sitä, mitä poliisi tietää.

Sipilä toivoo, ettei panttivankirikoksista tule Suomeen kotimaista ilmiötä.

- Toivottavasti tämänkin jutun opetuksena on se, että rahojen kanssa karkuun pääseminen on näissä tapauksissa todella suuri ongelma.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.