Mainos

Poliisi turvautui pippurikaasuun: Kadunvaltaus riistäytyi käsistä

Eilisestä kadunvaltauksesta Tampereella on aloitettu esitutkinta. Tilanne kärjistyi, kun poliisi yritti sammuttaa kadulla soittaneen bändin aggregaatin.

Poliisin mukaan tutkintanimikkeitä ovat esitutkinnan alkuvaiheessa virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, vahingonteko, haitanteko virkamiehelle, niskoittelu poliisia vastaan, järjestysrikkomus sekä laiton naamioituminen.

Poliisi kertoo, että mielenilmaisuun osallistujia oli pyydetty toistuvasti siirtymään siten, että toinen ajokaista Satakunnankadulla vapautuu muun muassa pelastusajoneuvon käyttöön, koska Satakunnankatu on pelastusajoneuvojen pääväylä länteen.

Käskyillä ei kuitenkaan poliisin mukaan ollut vaikutusta.

Hieman ennen iltakymmentä poliisi ilmoitti kadulla soittaneelle bändille, että soittamisen on loputtava kello 22 aikaan, jotta alueen asukkaille ei aiheudu tilaisuudesta huomattavaa ja kohtuutonta häiriötä ja haittaa.

Poliisin mukaan myös tämä kehotus annettiin toistuvasti poliisiajoneuvon kovaäänisellä - ilman vaikutusta.

Tämän jälkeen virkavalta yritti saada soittamisen loppumaan sammutamalla bändin sähkön lähteenä olleen aggregaatin, mutta väkijoukko kerääntyi sen ympärille ja esti aluksi laitteen sammuttamisen.

Aggregaatti saatiin kuitenkin sammutetuksi ja se otettiin poliisin haltuun. Poliisi joutui tässä yhteydessä käyttämään pippurikaasua, koska väkijoukko hyökkäsi aggressiivisesti poliisia kohti tönien ja potkien.

Pullosta päähän, takalasi säpäleiksi

Poliisin mukaan väkijoukosta heitettiin myös poliisia kohti lasipulloja ja oluttölkkejä. Tilanteessa yksi poliisimies sai vammoja poliisia kohti heitetyn lasisen pullon osuessa häntä pään alueelle.

Lopulta tilanne rauhoittui toistuvien poistumiskäskyjen vaikutuksesta.

Poistumisen yhteydessä kuitenkin isommasta pääjoukosta irtaantunut pienempi väkijoukko rikkoi poliisiauton takalasin. Myös poliisiauton katolle oli heitetty papatteja.

Toista poliisiautoa oli myös vahingoitettu potkimalla.

Tapahtuman jälkeen Satakunnankadulle jäi rikotuista pulloista niin paljon lasia, että katu pysyi suljettuna lähes aamukahdeksaan asti, jolloin se jälleen avattiin liikenteelle.

Tapahtumiin liittyen poliisi otti kiinni kolme henkilöä. Yhtä kiinniotetuista epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahta muuta henkilöä lievemmästä rikoksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.