Mainos

Poliisi turhautui somen "wannabe-toimittajiin": Totuus vääristyy miljardikertaisesti

Länsi-Uudenmaan poliisi purki tiedotteessa turhautumistaan rikoksista ja rikosepäilyistä sosiaalisessa mediassa jaettavaan virheelliseen tietoon.

– Villiintynyt viestintävälineiden valtava kirjo ja räjähdysmäisesti kasvanut hetkessä elävien "wannabee" - toimittajien määrä on asettanut aivan uudet haasteensa myös paikallisen poliisin päivittäiseen tiedottamiseen, poliisi huokailee.

Poliisi korostaa, että tiedon saaminen ja välittäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita niin vakavissa rikostutkinnoissa kuin niiden ennaltaehkäisyssäkin, mutta "villiintynyt viestintä" tuo mukanaan haasteita.

– Asianosaiset, asianomistajat, epäilyt ja muuten vain reippaat paikalla olleet tai serkunkumminkaiman luotettavasta lähteestä tietonsa hankkineet, haluavat tänä päivänä tuoda omat näkemyksensä esille nopeasti, jonnekin, mihin tahansa ja mitä kautta tahansa. Villinä virtaava viesti levittää vähintäänkin muunneltua totuutta kuin miljardikertaiseksi nopeutunut lapsuuden rikkinäinen puhelin -leikki, poliisi jatkaa.

Poliisin mukaan kärpäsestä on pahimmillaan tehty härkänen, kun "kaveripiirille, Instagramiin, WhatsAppiin, muuhun some-ryhmään, tekstiviestinä, multimediaviestinä tai jonkun paikallisen tai valtakunnallisen median sähköpostilaatikkoon isketään tarinaa, kuvaa tai videoklippiä rikoksesta, väitetystä rikoksesta tai muuten vain jännästä jutusta".

Tällöin poliisin mukaan kansalaisten mieliin jää nettihitiksi noussut "uutinen", mitä pidetään totena.

– Virtuaalitulipalo ei sammu koskaan. Ilmaan jää vain leijumaan savuava kysymys: "Miksi emme tiedottaneet asiasta, jota ei ollut olemassakaan vaikka joku jossain jotakin väitti?"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.