Mainos

Poliisi: Tuoliin teipattuja lapsia oli vain kaksi

Poliisin mukaan helsinkiläisessä päiväkodissa kesän alussa paljastunut lasten pakkosyöttö ei ollut jatkuvaa.

Poliisitutkimuksissa on selvinnyt heinäkuun aikana, että uhriksi joutuneita lapsia on ollut vain kaksi. Teoista epäillään kahta päiväkodin hoitajaa.

- Kyse on ollut vain kahdesta yksittäistapauksesta. Hoitajilla ei ollut tarkoitus pahoinpidellä lapsia, sanoo ylikomisario Tuomo Lotta.

Tuoleihinsa ja pöytään ruokailun ajaksi teipatut päiväkotilapset ovat 2-3-vuotiaita. Heidät teipattiin eri kertoina kevään aikana.

Teippauksen syynä kiire

Hoitajat pyrkivät ilmeisesti teippaamalla rauhoittamaan ruokailutilanteen. He ovat kertoneet kuulusteluissa, etteivät jatkuvan kiireen vuoksi keksineet muita keinoja.

- Syynä oli pelkästään henkilöstön vähyys ja kiire, Lotta vahvistaa.

Vain toista epäiltyä on tähän mennessä päästy kuulemaan. Lisäksi poliisi on kuullut tapauksesta päiväkodin muuta henkilökuntaa. Lotta ei kuitenkaan halua tarkemmin eritellä, mitä heidän kuulusteluissaan on selvinnyt.

Poliisin esitutkinta jatkuu vielä muutaman viikon. Rikosnimikkeeksi on tarkentunut lievä pahoinpitely, josta tuomitaan ainoastaan sakkoja.

- Syyttäjä aikanaan ratkaisee rikosnimikkeen tarkemmin syyteharkinnan aikana.

Tutkintapyynnön helsinkiläisen Tomtebon päiväkodin toiminnasta tekivät kesän alussa lasten vanhemmat.

Kaupungin selvitykset kesken

Rikoksesta epäillyt ovat jatkaneet edelleen Helsingin kaupungin sosiaalitoimen palveluksessa. Sosiaalivirasto käynnisti omat selvityksensä tapauksen tiimoilta, kun asia tuli kesäkuussa ilmi.

- Selvitykset ovat edelleen kesken. Olemme keskustelleet laajalti päiväkodin henkilökunnan kanssa ja sitä kautta pyrkineet selvittämään tapausta. Mihinkään seuraamuksiin emme ole vielä päätyneet, sanoo Helsingin sosiaalitoimen aikuispalvelujohtaja ja vs. sosiaalijohtaja Helinä Hulkkonen.

Tapauksen selvittely jatkuu vielä lomien jälkeen.

- Kiire ja henkilöstön puutekaan eivät anna syytä tuollaisiin toimiin, Hulkkonen toteaa naisten kertomuksista poliisikuulusteluissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.