Mainos

Poliisi: Tulevaisuus tuo rikollisuutta

Poliisin ennuste luo synkän kuvan yhteiskuntamme lähitulevaisuudesta. Sisäministeriön sisäisessä selvityksessä arvioidaan, miten yhteiskunnan muutokset vaikuttavat poliisin työhön. Raportin tarkastelujakso ulottuu vuoteen 2004.

Poliiseja

MTV3:n uutisten haltuunsa saaman raportin mukaan esimerkiksi perheväkivallan ennustetaan lisääntyvän; talousrikosten monimutkaistuvan ja rikollisuuden ylipäätään kovenevan. Poliisi arvioi myös, että huumeisiin liittyvä rikollisuus lisääntyy.

Poliisi uskoo myös, että nuorisorikollisuus kasvaa kaupungistumisen ja syrjäytymisen myötä. Lisääntyvät liikennemäärät lisäävät kolareita. Tietotekniikan kehittyminen puolestaan luo uudenlaisia talousrikoksia, joita on hankalampi selvittää. Euron käyttöönotto tulee poliisin mukaan poikimaan huijauksia ja väärennöksiä.

Sisäministeriö varautuu rasismin ja ulkomaisten rikollisliigojen vahvistumiseen. Uhkia nähdään myös ääriliikkeiden toiminnassa.

Poliisin mukaan selvityksen tarkoituksena ei ole lypsää lisää rahaa poliisille, vaan varautua ja suunnitella poliisitoimen tulevaisuuteen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.