Mainos

Poliisi tilitietojen levittämisestä Facebookissa: Rasistinen viharikos

Lieksassa asuvan ulkomaalaisen miehen pankkitilin tiliotteesta julkaistiin viime lauantaina Facebookissa kuva.

Siinä näkyy miehen nimi, osoite, pankkitilin tapahtumatietoja ja tilin alkusaldo. Poliisi on aloittanut esitutkinnan yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Poliisi on luokitellut jutun rasistiseksi viharikokseksi, koska tilinomistaja on ulkomaalainen ja tilitapahtumat on julkaistu maahanmuuttajavastaisessa keskusteluryhmässä. Julkaistut tilitapahtumat koskevat pääosin Lieksan kaupungilta tulleita maksuja.

Tilinomistaja ilmoitti kuulustelussa tänään, että hän vaatii tekijöille rangaistusta. Pääepäiltynä on tiliotteen Facebookissa julkaissut lieksalainen 29-vuotias mies. Toisena epäiltynä on lieksalainen 43-vuotias nainen, joka oli jakanut tiliotekuvan maahanmuuttajavastaisessa keskusteluryhmässä.

Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen on asianomistajarikos.

Tilitietojen levittämisestä kertoi ensimmäisenä Yle.

Käräjäoikeus antaa tänään iltapäivällä tuomionsa Lieksan Facebook-rasismijutussa. Syytteet koskevat Facebook-keskusteluryhmässä viime marraskuussa julkaistuja kirjoituksia, joissa viljeltiin rankkoja ilmauksia somaleista. Syytteessä on kahdeksan henkilöä, jotka kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.