Mainos

Poliisi tiesi Noran viinapullosta jo viikko sitten

Laajoja maastoetsintöjä ei kuitenkaan aloitettu, sillä ei tiedetty mistä etsiä.

Tutkinnanjohtaja Jari Jakobsson kertoo, että Noran Bhatian mukana olleesta vahvasta viinapullosta saatiin kuulla tytön kavereilta jo katoamisen jälkeisenä päivänä, viime viikon perjantaina.

MTV:n uutisten tietojen mukaan Noran koululla oli laajasti tiedossa, että tytöllä kantoi mukanaan pullollista erittäin vahvaa viinaa. Paikkakunnalla ihmetellään, miksei pulloa otettu tytöltä pois tai maastosta etsitty aiemmin.

- Heti perjantaina poliisi suoritti koiran kanssa lähietsintää koulun ympäristössä. Jos ei kuitenkaan ole mitään konkreettista vihjettä tai tietoa siitä, mistä lähdetään etsimään, se on aika mahdotonta, Jakobsson vastaa.

Perjantaina viimeinen havainto 14-vuotiaasta Norasta oli rautatieasemalta, jossa hän kävi koulusta lähdön jälkeen torstaina.

Tieto siitä, että viinapullo laukussaan liikkunut tyttö oli nähty metsän lähettyvillä, tuli poliisille vasta tiistai-iltapäivällä.

- Sen jälkeen laajoista etsinnöistä tehtiin päätös ja otettiin yhteyttä VAPEPA:an (Vapaaehtoinen pelastuspartio). Mutta kun asia tuli tietoon vasta siinä vaiheessa iltapäivää, valoisa aika oli jo vähissä.

"Opettajat eivät tienneet"

Poliisi ei lähde pohtimaan olisiko Nora löydetty ajoissa, jos viinapullosta olisi tiedetty aiemmin.

Koulun henkilökunta sai tiedon Noran hallusta olleesta pullosta vasta Noran katoamisen jälkeen seuraavana päivänä.

- Meidän tietojemme mukaan opettajat eivät tienneet asiasta, Jakobsson toteaa.

Poliisi ei vielä tiedä varmasti, mistä tyttö saanut pullollisen 80 prosenttista viinaa.

Jakobssonin mukaan yleisön antamat vihjeet auttoivat ratkaisevasti tytön löytymisessä. Muutenkin hän kiittelee vapaaehtoisten toimintaa.

- Yleisöltä tuli satoja vihjeitä. Siitä poliisi on kiitollinen. Erityisesti tämä VAPEPAN:n apu oli iso asia meille. Itse syihin ja seurauksiin en osaa ottaa kantaa, enkä lähde niitä julkisuudessa arvailemaan.

14-vuotias Nora Bhatiaa etsittiin viime torstaista lähtien. Hänet löydettiin kuolleena lumihangesta eilen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.