Mainos

Poliisi: Thaihieromoissa ei viitteitä ihmiskaupasta

Helsingin rikospoliisin mukaan thaihieromoiden tutkinnassa ei ole havaittu mitään ihmiskauppaan viittaavaa. Poliisin mukaan hieromoissa seksipalveluja tarjonneet naiset ovat olleet vapaaehtoisia.

- He ovat olleet vapaaehtoisia, ei velkaisia eikä muutenkaan kohtelu ole ollut huonoa, vain työajat ovat venyneet totutuista suomalaista työajoista, poliisi kertoo.

Helsingin poliisi on saanut pääosin valmiiksi vuonna 2009 muutamassa thai-hierontapaikassa tapahtuneet törkeän parituksen ja laittoman maahantulon järjestämisen.

Poliisi on tutkinut useaa tapausta kaikkiaan yhdeksässä hieromossa. Niistä kuusi on ollut Helsingissä ja loput Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Kemissä. Epäiltyjä on neljä ja kaikki ovat olleet naisia.

Poliisitutkimusten mukaan hierojia on ollut paikoissa kerrallaan yksi tai kaksi. Asiakkaat ovat maksaneet tullessa perushinnan 30-50 euroa, jonka jälkeen hierojan kanssa on tehty uusi sopimus seksipalveluista. Kaikki asiakkaat eivät halunneet seksipalveluita.

- Naiset saivat pääosin pitää nämä rahat, mitä he asiakkailta saivat. Perusmaksu kokonaan jää paikan omistajalle, poliisi kertoo.

Asiakkaita on käynyt päivässä yhdestä viiteen.

Thaihierojat ovat pääosin olleet Italian oleskeluluvilla liikkuvia thaimaalaisia naisia, joilla ei ole työlupaa Suomeen eikä mistään muistakaan työnantajan velvollisuuksista ole huolehdittu. Kuusi naisista on oleskellut Italiassa 4-14 vuotta, yksi elänyt pitkään Ranskassa ja yksi tuli Suomeen kesällä Ruotsista.

Yksi hieroja on asunut Suomessa laillisesti pitkään ja kolme on tullut paikkojen omistajien pyynnöstä turistiviisumilla. Hieronnan ohella kaikki ovat myyneet omistajien suostumuksella täällä seksipalveluita, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan kyse ei ole tehoiskuista, vaan jutut on havaittu poliisin omassa paritustutkinnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.