Mainos

Poliisi teki väkivaltaisen ratsian Genovassa

Italian poliisi on pitänyt ratsian kapitalismin vastaisen Genova Social Forum -liikkeen päämajassa Genovassa viime yönä. Iskussa poliisi takavarikoi aktivistien tietokonelevykkeitä.

Uutistoimisto AFP kuvaa ratsiaa erittäin väkivaltaiseksi. Poliisit ryntäsivät aktivistien majoituskoululle huutaen ja pakottivat asukkaat lattialle makaamaan, minkä jälkeen he potkivat ja löivät heitä patukoilla. Noin 40:n kerrotaan loukkaantuneen, mutta poliisin mukaan loukkaantuneita oli vain 10.

Poliisi väittää muiden sairaalaan joutuneiden saaneen vammansa mielenosoituksissa. Koululla oli tapahtumahetkellä viitisenkymmentä henkeä. Poliisin poistuttua verta oli ympäri käytäviä, ikkunoita oli säpäleinä ja huonekaluja rikkoontunut.

Eräs pahoja ruhjevammoja saanut mies kertoi, että muuan nuori poliisi jatkoi ihmisten pamputtamista ja potkimista pitkään esimiehensä lopettamiskäskyistä piittaamatta. Poliisi etsi koululta valokuvia ja videofilmejä, jotka oli kuvattu perjantain ja lauantain väkivaltaisiksi yltyneissä globalisaation vastaisissa mielenosoituksissa. Ratsiaan osallistui satakunta poliisia. Ikkunoista kurkistelleet aktivistit nimittelivät pihalla vartioivia poliiseja salamurhaajiksi.

Mielenosoittajat ovat majoittuneet noin neljän kilometrin päähän ns. "punaiselta vyöhykkeeltä", jolla G8-maiden huippukokousta pidetään. Genovan mellakoissa on tähän mennessä loukkaantunut satoja henkilöitä ja yksi on kuollut. Poliisi surmasi perjantai-iltana 23-vuotiaan italialaisen miesmielenosoittajan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.