Mainos

Poliisi teki rynnäkön kampukselle Etelä-Koreassa

Etelä-Korean poliisi teki rynnäkön Soulin yliopiston kampukselle hajoittaakseen noin 3 600 opiskelijan mielenosoituksen, maan televisio kertoi.

Kaikkiaan noin 2 0000 mellakkapoliisia saapui Yonsein yliopiston kampukselle alkuillasta paikallista aikaa ja rupesi sen jälkeen pidättämään opiskelijoita. Televisiolähetyksessä näytettiin, miten poliisihelikoptereista ammuttiin kyynelkaasua opiskelijoiden päälle samaan aikaan kun osa opiskelijoita oli yliopiston katolla valmistautumassa poliisien rynnäkköön.

Poliisin edustajan mukaan kaikki 3 600 opiskelijaa pidätetään. Opiskelijat olivat luvanneet lopettaa mielenosoituksen, jos heille luvataan, ettei heitä pidätetä, mutta poliisi ei suostunut tähän.
-Meidän täytyy kuulustella kaikkia heitä. He ovat toimineet vastoin lakeja ja 40 poliisia on kriittisessä kunnossa mielenosoittajien hyökkäyksen jäljiltä, poliisin tiedottaja sanoi.

Tiedottajan mukaan yli 100 opiskelijaa oli jo pidätetty aiemmin. Yhdeksän opiskelijaa oli saanut virallisen syytteen välivaltaisuuksiin syyllistymisestä, kahdeksan oli lähetetty pikaoikeuteen, joka voi antaa korkeintaan 30 päivän vankilatuomion ja 381 oli vapautettu sen jälkeen kun heille oli annettu varoitus.

Mielenosoitukset jatkuivat tänään kolmatta päivää. Poliisilla oli käytössään kymmenen helikopteria, joista ammuttiin kyynelkaasua opiskelijoiden päälle, sekä panssarivaunuja. Opiskelijat vaativat mielenosoituksellaan Etelä-Korean ja kommunistisen Pohjois-Korean yhdistämistä yhdeksi valtioksi. He vaativat myös noin 4 000:n poliittisen vangin vapauttamista. Etelä-Korean viranomaiset ovat julistaneet mielenosoituksen laittomaksi ja syyttävät opiskelijoita Pohjois-Korean propagandan tukemisesta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.