Mainos

Poliisi teki kaikkien aikojen suurimman Subutex-takavarikon

Helsingin poliisi teki toukokuun lopussa kaikkien aikojen suurimman, yksittäisen Subutex-huumeen takavarikon Suomessa.

Poliisi löysi helsinkiläisen hotellin huoneesta yli 10 000 Subutex-tablettia, joiden arvo katukaupassa olisi ollut yli 300 000 euroa. Tablettien lisäksi poliisi takavarikoi hotellihuoneesta tuhansia euroja käteistä rahaa.

– Kyse on rahallisesti mittavasta toiminnasta. Voitot ovat kymmenkertaisia, mitä bisnekseen on sijoitettu. Houkutus on suuri, kertoo rikoskomisario Jari Pynnönen Paljastavan rikostutkinnan toimintayksiköstä.

Poliisi otti hotellihuoneesta kiinni kaksi henkilöä, joista toinen oli väärällä henkilöllisyydellä esiintynyt arabimies ja toinen 20-vuotias ruotsalainen nainen. Heidät on nyt vangittu. Asia siirtyy syyttäjälle elokuun aikana.

Kaksikon epäillään salakuljettaneen Suomeen yhteensä lähes 30 000 Subutex-tablettia. Salakuljetus on poliisin mukaan alkanut viime vuoden loppupuolella ja jatkunut tämän vuoden puolella.

Poliisi kertoo päässeensä päätekijöiden jäljille pitkän esitutkinnan jälkeen.

– Tämä liittyy kokonaisuuteen, jossa useita arabitaustaisia henkilöitä on järjestänyt aineita Suomeen. Aiemmin saatiin pari tuhatta takavarikoitua ja silloin selvisi, että tuon verran (30 000 tablettia) on tullut maahan. Se loppuosa on ehtinyt levitä tuonne katukauppaan, Pynnönen toteaa.

Epäillyllä lähes 20 henkilöllisyyttä

Pynnösen mukaan epäilty nainen on toiminut salakuljettajana, kun mies on ollut yksi pääjärjestelijöistä. Poliisi ei usko, että organisaatio olisi saatu nujerrettua, sillä kaikkia tekijöitä ei ole saatu vielä kiinni.

– Useat näistä henkilöistä ovat meille yhä tuntemattomia. Yhdellä päätekijöistä oli 19 henkilöllisyyttä, joita hän oli EU-alueella käyttänyt. Näitä vastaavia useita henkilöllisyyksiä on muillakin. Osa heistä on ollut vangittuna tuntemattomana henkilönä, Pynnönen jatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.