Poliisi teki ison huumetakavarikon

Poliisi on tehnyt ison heroiinitakavarikon. Helsingin poliisi löysi kesäkuussa tutkimuksissaan Sipoon Talmasta 1,2 kiloa heroiinia sekä pienemmän määrän muita huumeita.

Yksin heroiinin arvo on katukaupassa miljoonaluokkaa. -Huumeet oli kätketty vanhan autiotilan parakkirakennuksen välikattoon, josta löytyi kaksitoista mustista nailonsukista tehtyä nyyttiä, kertoi rikoskomisario Raimo Paakkala Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksiköstä.

Kuulusteluissa poliisin pidättämä tilan haltija kielsi aluksi tietävänsä mitään huumeista. Loppujen lopuksi hän kuitenkin myönsi kätkeneensä ne. Kaikkiaan kätköstä löytyi runsaan kilon heroiinimäärän lisäksi 380 grammaa amfetamiinia ja 600 grammaa metamfetamiinia pillereinä. Heroiini oli varsin puhdasta, enimmillään 70-prosenttista. Huumepoliisin käsityksen mukaan se on peräisin Euroopasta, mahdollisesti Amsterdamista. -Nämä eivät olleet mitään itähuumeita. Vaikka nykyisin puhutaan, että huumeet virtaavat Suomeen Virosta ja Venäjältä, näyttää perinteinenkin reitti olevan edelleen käytössä, selvitti rikoskomisario Paakkala.

Takavarikon yhteydessä on vangittu 54-vuotias keravalaismies. Miestä syytetään ensi viikolla Porvoon käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat