Mainos

Poliisi teki huumeratsian teknojuhliin

Huumepoliisi teki ratsian sadan nuoren teknojuhliin ja takavarikoi salakapakan asiakkailta heroiinia, ekstaasia, marihuanaa ja huumeiden käyttövälineitä varhain tänä aamuna Helsingin Munkkisaaressa.

Seitsemän poliisipartion voimin tehdyssä valvontaiskussa paljastui aamulla kello 7.30 underground-tyyppinen salakapakka, jonka asiakkaat oli aiemmin samana yönä hankittu kaupungin keskustan ravintoloista. Poliisi lopetti luvattoman tilaisuuden ja otti kiinni kymmenkunta nuorta.

-Valvontaisku liittyi poliisin perjantaina käynnistämään viikonlopun tehovalvontaan Helsingin keskustassa. Siinä puututtiin kaikkiin tilanteisiin, joiden voitiin epäillä olevan tekemisissä huumausaineiden kanssa, kertoi rikosylikomisario Paavo Selin huumerikosyksiköstä.

Huumeita jatkobileisiin

-Jo aiemmin poliisin tietoon oli tullut, että ravintoloiden sulkeutumisen jälkeen huumeita välitetään ja käytetään salakapakoiden jatkobileissä. Varhain tänä aamuna poliisi sitten iski päivystävän komisarion määräyksestä salakapakkaan Munkkisaaressa, kertoi Selin.

Tilat teknobileisiin oli vuokrattu eilisillaksi nimikkeellä "tanssi- ja juhlatilaisuus 15-18-vuotiaille nuorille". Juhlien olisi lupaehtojen mukaan tullut loppua yöllä kello 1.10, monta tuntia ennen poliisin iskua.

Tutkimuksissa oli tähän iltaan mennessä selvinnyt, että tilaisuuteen perittiin pääsymaksu, ja siellä myytiin luvatta mm. olutta. Huumeita löytyi sekä juhlineilta nuorilta sekä underground-tiloista. Poliisi takavarikoi myös kapakkaillan tuoton.

Huumeita vastaan tehostetusti

Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikkö on yhdessä järjestyspoliisin kanssa harjoittanut alkusyksyn aikana tehostettua huumeidenvastaista toimintaa Helsingin keskustassa. Tarkoituksena on saada pääkaupungin paheneva huumetilanne kuriin tarkasti ajoitetun ja kohdennetun valvonnan avulla.

-Poliisi on erityisesti pureutunut villinä rehottaneeseen huumeiden katukauppaan ja selvittänyt jo useita kymmeniä huumausainerikoksia. Työn tuloksena huumeiden saatavuus on vaikeutunut ja käyttö ilman kiinnijäämisen riskiä päättynyt, arvioi rikosylikomisario Selin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.