Mainos

Poliisi: Teimme kaikkemme Jokelassa

Poliisilla oli vaikeuksia muun muassa oppilaslistojen saamisessa uhrien selvittämiseksi. Poliisi myöntää kuitenkin, että vastaavanlaisissa tapauksissa tiedotus olisi saatava nopeammin pystyyn.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo on kritisoinut poliisin Jokela-tiedotusta tänään ilmestyneissä Mediuutisissa.

Keskusrikospoliisi puolustautuu sillä, että heillä ei heti ollut käsitystä siitä, keitä koulussa on oppilaina ja henkilökuntana. Poliisi sopi, että vasta tiedotustilaisuudessa kello 18 poliisi kertoo kaikille samanaikaisesti ja tasapuolisesti median kautta mitä tietävät ja uhrien lukumäärän. Uhrien omaisille pyrittiin saamaan tieto heti henkilöllisyyden selvittyä.

- Vasta sen jälkeen pikkuhiljaa ja sinä aikana meille hahmottui se, että keitä nämä todennäköisesti surmansa saaneet henkilöt voisivat olla,KRP:n tutkinnanjohtaja Tero Haapala sanoo MTV:n uutisille.

Haapalan mukaan poliisilla ei esimerkiksi tilanteessa ollut käytössään heti oppilaslistoja uhrien henkilöllisuuden selvittämiseksi. Myös osa oppilaista oli lähtenyt koulusta suoraan kotiin eikä kriisikeskukseen, joka jätti poliisille useita kymmeniä mahdollisuuksia, siitä keitä oli uhrien joukossa.

Haapala myöntää kuitenkin, että vastaavanlaisissa tapauksissa tiedotus olisi saatava nopeammin pystyyn. Esimerkiksi suruviesti tavoitti osan uhrien omaisista vasta myöhään tapahtumailtana.

- Siinä varmasti meni hyvin myöhään silloin keskiviikkoiltana. Meillä pappi ja omaisyhdistyhenkilöt kiersivät henkilökohtaisesti kaikki nämä läheiset läpi, mutta minun tietojeni mukaan siinä meni myöhään yötä kun tämä tieto oli sitten kaikilla tiedossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.