Mainos

Poliisi tehovalvoo ajoneuvojen kuormien sidontoja

Poliisi valvoo tehostetusti ajoneuvojen kuormien sidontoja Etelä-Suomen läänin alueella tänään. Valvontaa osallistuvat liikkuvan poliisin Etelä-Suomen yksiköt, sekä Helsingin, Espoon ja Vantaa poliisilaitokset. Poliisi toivoo kuljettajilta huolellisuutta ja aikaa turvallisten sidontojen varmistamisessa.

Poliisit


Poliisi valvoo tehostetusti ajoneuvojen kuormien sidontoja Etelä-Suomen läänin alueella keskiviikkona. Tehoiskuun osallistuvat liikkuvan poliisin Etelä-Suomen osaston yksiköt sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan poliisilaitokset.

Liikennevalvonnan yhteydessä poliisit ovat huomanneet, että kuorma kiinnitetään usein huolimattomasti tai sitä ei kiinnitetä lainkaan. Kuljettajien yleisimpiä selityksiä on, että kuorma on pysynyt siten paikoillaan tähänkin asti. Poliisi toivookin kuljettajilta huolellisuutta sekä aikaa turvallisten sidontojen varmistamiseksi. Kiinnitykseen liittyviä ongelmia poliisi on havainnut myös kevyiden perävaunujen kuormien sidonnoissa.

Erityisesti viime kesäkuussa Espoossa sattunut kaivinkoneen kauhan putoaminen kuorma-auton lavalta tielle antoi poliisille kimmokkeen tehostaa kuormien sidontojen valvontaa. Pudonnut kauha kimposi tiestä henkilöauton tuulilasiin ja surmasi sen kuljettajan. Kauha ei ollut sidottu mitenkään.

Lain mukaan kuorma on tuettava, sidottava, lukittava tai peitettävä, jos on vaara, että kuorma pölyää tai varisee viiman takia. Kuorma on mahdollisuuksien mukaan myös tuettava tavaratilan etupäätyä vastaan. Viime vuonna tehdyissä valvontaiskuissa huomattiin, että yli kolme prosenttia kuljetuksista oli sellaisia, joissa poliisi joutui käyttämään seuraamusmenettelyä puutteellisen kuormansidonnan takia. Kuorma-auto-onnettomuuksissa kuoli viime vuonna 107 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.