Mainos

Poliisi tehostaa prostituution valvontaa

Poliisi tehostaa toukokuun alusta lähtien naiskaupan ja prostituution valvontaa. Sisäministeriön poliisiosasto on antanut ohjeen, jossa kehotetaan poliisia puuttumaan entistä tehokkaammin paritukseen, laittoman maahantulon järjestämiseen ja seksuaalipalvelujen myymiseen.

Naiskaupan ja prostituution tarkempi valvominen ja estäminen työllistää poliisivoimia huomattavasti. Ohjeen mukaan poliisin on lisättävä valvontaa muunmuassa ravintoloissa ja majoitusliikkeissä sekä seurattava lehti-ilmoittelua. Prostituutio ei ole Suomessa rikos, mutta siihen liittyy usein lieveilmiöinä rikollista toimintaa. Prostituutioon saattaa liittyä myös naisten alistamista, joka on vastoin EU:n ministerikokouksessa Haagissa keväällä 1997 päätettyä kannanottoa, johon Suomi on sitoutunut.

Toukokuun alusta voimaan astuvan ulkomaalaislain muutos mahdollistaa nykyhetkeä paremmin ulkomaalaisten harjoittaman prostituution torjunnan. Lainmuutoksen mukaan ulkomaalainen voidaan käännyttää, jos hänen voidaan perustellusti epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin tai myyvän seksipalveluja.

Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen mukaan EU-kansalaisia ei voida käännyttää pelkän prostituution perusteella. Käännyttämisen edellytyksenä on, että seksuaalipalvelujen myymisestä on perusteltu epäily. Tällaiseksi epäilyksi riittää esimerkiksi se, että kyseinen henkilö on aiemmin toiminut seksipalvelualalla.

Uudessa ohjeessa korostetaan, että käännytettävää henkilöä tulee kohdella ihmisarvoa kunnioittaen ja asiallisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.