Mainos

Poliisi tehostaa huumeiden katuvalvontaa Itä-Suomessa

Poliisi pyrkii viranomaisyhteistyötä parantamalla tehostamaan huumeiden katuvalvontaa ja väkivaltarikollisuuden vähentämistä Itä-Suomessa.

Sisäministeriön poliisin ylijohto ja Itä-Suomen läänin poliisin lääninjohto ovat tehneet tulossopimuksen ajalle 2003-2004. Sopimuksessa painottuvat väkivaltarikollisuuden vähentäminen, huumausaineiden katuvalvonnan tehostaminen, henkilöstön työhyvinvoinnin edistäminen ja organisaation tarpeellinen kehittäminen.

Sopimuksen mukaan tehostettua huumausaineiden katuvalvontaa jatketaan erityisesti Kuopiossa, Joensuussa, Mikkelissä, Iisalmessa, Savonlinnassa ja Varkaudessa. Tavoitteena on, että huumerikollisuuden ja siihen liittyvän järjestäytyneen rikollisuuden määrä ei läänissä kasva.

Viranomaisyhteistyön tiivistämisellä pyritään siihen, että rajat ylittävää massarikollisuutta paljastetaan nykyistä enemmän. Siihen liittyvät huumeet ja prostituutio sekä salakuljetettu alkoholi ja tupakka.

Väkivaltarikollisuutta pyritään vähentämään erityisesti torjumalla uhkia, jotka aiheutuvat päihteistä ja ennen kaikkea alkoholista. Paikallispoliisi kiinnittää huomiota anniskelupaikkojen ja niiden ympäristön järjestykseen.
Erityisrahoituksen turvin jatketaan tänä vuonna käynnistynyttä Navigare-työhyvinvointihanketta. Päällystöä ohjataan nykyistä toimivampaan keskustelukulttuuriin. Tavoitteena on, että stressi ja työuupumus vähenevät poliisihallinnossa.

Poliisin toimipaikkojen määrä pidetään nykyisellä tasolla, mutta hälytystehtävien vastaanottamista keskitetään. Vartiointia siirretään myös ostopalveluna hoidettavaksi.

Ensi vuoden alussa hälytyspuhelujen vastaanotto siirtyy Pohjois-Savossa kokonaan Kuopioon. Hälytyspuhelut ohjautuvat jo nykyisin Pohjois-Karjalassa Joensuuhun ja Etelä-Savossa Mikkeliin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.