Mainos

Poliisi tehostaa ekoterrorismin tutkintaa

Eläinaktivistit ovat tehneet suojelupoliisin mukaan tänä vuonna 17 rikosta. Sisäasiainministeriö ilmoittaa suhtautuvansa erittäin vakavasti toimintamenetelmiltään entistä kovemmaksi käyvään ekoterrorismiin.

- Sisäasiainministeriön turvallisuusasiain johtoryhmä on tänään johdollani päättänyt, että poliisi tehostaa ekoterrorismiin liittyvää tiedustelutoimintaa ja rikosten tutkintaa. Tutkinta keskitetään Länsi-Suomen poliisin lääninjohtoon. Suojelupoliisi avustaa tutkintaa tuottamalla jatkuvasti ajantasaista seurantatietoa, kertoo sisäasiainministeri Kari Rajamäki.

Suojelupoliisin selvityksen mukaan eläinaktivistit ovat tehneet tänä vuonna 17 rikosta. Niistä suurin osa on vahingontekoja. Määrällisesti eläinaktivismiin liittyvä rikollisuus on edellisvuoden tasolla, mutta tämän vuoden rikokset osoittavat toimintatapojen koventuneen.

Rajamäki kertoo, että turkistarhaiskut ovat selvästi suunnitelmallista ja järjestäytynyttä toimintaa, johon pitää suhtautua kaikissa rikosprosessin vaiheissa vakavasti. Poliisilla on riittävät valtuudet ja lainsäädäntö mahdollistaa nykyistä huomattavasti kovemmat rangaistukset, joten viranomaisilla pitäisi olla kaikki edellytykset antaa ekoterroristeille selkeä viesti toiminnan tuomittavuudesta.

- Nykyisistä huomattavasti kovemmilla taloudellisilla seuraamuksilla olisi rikoksia ennalta estävää vaikutusta, arvioi Rajamäki.

(MTV3)

Turkistarhaajien ja sisäministerin käyttämä "ekoterrorismi"-sana leimaa pitkäjänteistä luonnonsuojelutyötä tekevät järjestöt, sanoo Eläinsuojeluliitto Animalia.

(Huomenta Suomi 23.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.