Mainos

Poliisi: Tampereen tuhopoltto tuskin rasistinen rikos

Poliisi ei ainakaan tässä vaiheessa pidä Tampereen tuhopolttoa rasistisena viharikoksena. Poliisi on pidättänyt kerrostalon sytyttämisestä yhden miehen.

- Tutkinnassa ei ole tullut esille mitään konkreettista tukea sille, että kyseessä olisi rasistinen rikos. Motiivin suhteen on eri vaihtoehtoja, arvioi tutkintaa johtava rikoskomisario Hannu Kallioniemi.

Palo alkoi pizzeriasta, jonka omistaja on ulkomaalaistaustainen. Kallioniemen mukaan omistajaa ei ole aiemmin esimerkiksi uhkailtu.

- Ei pidä vetää liian nopeita johtopäätöksiä, sanoo Kallioniemi.

Asukkaat yhä evakossa

Hämeenkatu 10:n asukkaat ovat edelleen evakossa. Talossa toimivat ravintolat ja muut liikkeet ovat suljettuina. Pahiten tuhoutuneiden liikehuoneistojen korjaus kestänee kuukausia.

Johtavan palotarkastajan Pekka Mutikaisen mukaan C- ja D-rappujen asukkaat saattavat päästä kotiin jo tällä viikolla. Terveystarkastajan on määrä keskiviikkona tutkia huoneistojen asuinkelpoisuutta.

- Sen sijaan A-rappuun ei ole asiaa pitkään aikaan, sanoo Mutikainen.

Pahiten vaurioituneessa A-rapussa korjaustyöt voivat viedä useita viikkoja. Talon kulmassa sijaitsevassa B-rapussa on lähinnä toimistoja ja vain muutamia asuntoja.

Tampereen Hämeenkatu 10 oli tänään eristetty ja vartioitu. Palon jälkien raivaustyöt on aloitettu.

(MTV3 - STT)

Katso Tuula Malinin juttu Tampereelta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.