Mainos

Poliisi takavarikoi teineiltä 1 700 litraa alkoholia

Poliisi hävitti yli 1 700 litraa alkoholijuomia ja tavoitti 23 huumerikoksiin syyllistynyttä nuorta poliisin tehovalvonnassa elokuussa.

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujen alkua edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna eri puolilla Suomea.

− Poliisi joutui puuttumaan noin 900 lapsen ja nuoren luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo.

Poliisi kirjoitti tehostetun valvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä noin 500 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lisäksi tehtiin 568 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille. Alkoholijuomien välitystä alaikäiselle tavattiin teeman aikana 29 tapauksessa.

Alle 15-vuotiaita kiinni alkoholirikoksista

Valtaosa elokuisten viikonloppujen aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15-17-vuotiaita, mutta joukossa oli myös 50 alle 15-vuotiasta lasta. Nuorten hallussa oli tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä.

Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin 50 litraa.

Erityisen huolestunut poliisi on valvonnan aikana ilmi tulleiden huumerikosten määrästä. Valtaosa näistä rikoksista oli huumausaineiden käyttörikoksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.