Mainos

Poliisi syyttää ravintolaa - "Verilöyly oli vältettävissä"

Yhdeksän ihmistä on saanut surmansa Wacossa Texasissa moottoripyöräjengien välien selvittelyssä. Kaikki kuolleet olivat jengiläisiä.

Wacon poliisin mukaan verilöyly olisi ollut vältettävissä, jos Twin Peaks -ravintolan johto olisi toiminut toisella tavalla.

Ylikonstaapeli Patrick Swantonin mukaan poliisilla oli etukäteen tieto jengien aikeista, mistä johtuen polisi oli lähettänyt paikalle ylimääräisiä joukkoja. Ravintola oli kuitenkin kieltäytynyt yhteistyöstä.

– Se mitä tänään tapahtui, olisi ollut vältettävissä, jos ravintolan johto olisi kuunnellut poliisia ja avustanut meitä, Swanton arvioi KVUE Uutisille.

Yhdeksän kuolleen lisäksi yhteenotossa loukkaantui 18 jengiläistä luodeista ja puukoniskuista.

Poliisi kertoi olevansa ällistynyt, ettei kukaan sivullinen haavoittunut silmittömässä tulituksessa. Myös poliisit selvisivät vammoitta.  

Poliisin mukaan viiden eri moottoripyöräjengin jäsenten tappelu alkoi baarissa ja johti tulitaisteluun ostoskeskuksen pysäköintialueella Wacon kaupungissa.

Myös poliisi osallistui ampumiseen. Poliisin mukaan tappelijoilla oli käytössään tuliaseita, nuijia, puukkoja ja kettinkejä.  
Poliisi keräsi rikospaikalta yli sata asetta.  

- Tämä on väkivaltaisin rikospaikka, mitä olen nähnyt 34-vuotisen urani aikana. Verta on kaikkialla, yksi poliiseista sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.