Mainos

Poliisi: Suuri osa lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista jää piiloon

Suuri osa lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista jää piiloon, sanoo rikoskomisario Jonna Turunen Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksiköstä.

- Niihin liittyy paljon piilorikollisuutta, Turunen toteaa. Helsingissä poliisin tietoon tulee noin 200 tapausta vuosittain. Määrä on kasvanut vuosittain.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi maanantaina erittäin poikkeuksellisen lapsiin kohdistuneen seksuaalirikosjutun käsittely. Isän epäillään raiskanneen lapsiaan vuosikausia. Lue juttu .

Poliisi pääsee juttujen jäljille sille tehtyjen rikosilmoitusten perusteella tai jos muun rikoksen tutkinnan, esimerkiksi perheväkivaltatapauksen, yhteydessä ilmenee seksuaalirikokseen viittaavaa. Juttu voi saada alkunsa myös sosiaaliviraston tekemän lastensuojeluilmoituksen kautta.

"Lapsi kokee häpeää ja syyllisyyttä"

Miksi lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia jää paljastumatta?

- Näihin tekoihin liittyy usein se, että lapsi tai nuori kokee valtavaa syyllisyyttä ja häpeää tapahtumasta, eikä uskalla kertoa asiasta vanhemmille tai kenellekään muulle aikuiselle. Sitä kautta se ei mene eteenpäin.

- Tässä on paljon kehitettävää. Tarvitaan lisää koulutusta eri tahoille, jotta ymmärretään puuttua silloin kun on tarve puuttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.