Poliisi: Sieppaus oli tytön päähänpisto

Poliisin mukaan viisi päivää kestänyt kolmikuisen vauvan sieppauksen tutkinta on heidän osaltaan nyt ohi. 12-vuotias varkautelainen tyttö on myöntänyt kuulusteluissa siepanneensa kolmikuisen vauvan vaunuistaan ja piilottaneensa tämän lumeen.

Tyttö kertoi poliisille tapahtumat yksityiskohtineen tänään.

- Itse sieppauksesta tyttö kertoo, että hänen tarkoituksenaan ei ole ollut vauvan vahingoittaminen. Se on ollut vaan sellainen päähänpisto. Että ottaa vauvan ja kantelee siinä pihassa. Sitten hän on säikähtänyt ja vienyt vauvan piiloon päästäkseen pakoon siitä tilanteesta, kertoo rikoskomisario Veli Pallonen Pohjois-Savon poliisista MTV:n uutisille.

Nyt todeksi paljastunut tutkintalinja oli ollut poliisilla jo useita päiviä. Asia alkoi pikku hiljaa varmistua, kun yksityiskohta toisensa jälkeen alkoi täsmätä. Samalla muita tutkintalinjoja saatiin suljettua pois.

Asia on nyt siirretty lastensuojeluviranomaisten hoidettavaksi. Nuoren ikänsä vuoksi tyttö ei joudu teosta rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Vanhemmat huojentuneita

MTV:n tietojen mukaan vanhemmat saivat kuulla tapahtumien selviämisestä jo aiemmin tänään. He ovat olleet huojentuneita siitä, että episodi on nyt ohi.

Huojennusta on lisännyt myös se, että sieppaaja oli 12-vuotias tyttö, jolla ei ollut ilmeisesti tarkoitusta vahingoittaa lasta.

Tutkinnanjohtaja Veli Pallosen mukaan tyttö ei tuntenut lasta tai perhettä entuudestaan.

- Siihen en ota kantaa, että näkikö joku tämän tapahtuman. Poliisin tutkinta ja yleisövihjeet johtivat jäljille.

- Miksei hän tullut kertomaan asiasta poliisille aiemmin?

- Hän oli epäilty. Monikaan epäilty ei halua tulla kertomaan tekemistään rikoksista.

- Pelkäsikö tyttö?

- Tietysti tässä voi olla pelkoakin taustalla.

Pallosen mukaan tytön tarkoituksena oli ainoastaan kanniskella vauvaa pihalla, ei vahingoittaa vauvaa.

Lue myös:

    Uusimmat