Mainos

Poliisi: Shkupollin rikostaustaan kiinnitettiin riittävästi huomiota

Poliisin mukaan Sellon kauppakeskuksen ampujaksi epäillyn Ibrahim Shkupollin aiempaan rikostaustaan oli kiinnitetty riittävästi huomiota.

- Jälkikäteen tilannetta voidaan tietysti arvioida monella tapaa, mutta tämän hetken tietojen mukaan poliisi ja oikeusjärjestelmä on kiinnittänyt häneen sen huomion joka on ollut tarpeen, rikosylikomisario Tero Haapala Keskusrikospoliisista arvioi.

Haapalan mukaan mies oli poliisille tuttu useista eri rikoskokonaisuuksista.

Shkupolli on tuomittu muun muassa ampuma-aserikoksesta vuonna 2004 sekä lähestymiskieltoon tänä keväänä. Lisäksi mies on ollut KRP:n tutkittavana muun muassa laittomaan maahanmuuttoon liittyen.

Aamupäivällä sattuneiden surmien selvittely on vielä osittain kesken, mutta tapahtumien kulusta kauppakeskuksessa poliisilla on jo hyvin selkeä kuva

- Tapahtumat lähtivät vyörymään ensimmäisestä kerroksesta, jossa surmattiin kaksi miespuolista Prisman työntekijää, Haapala kertoo.

- Sen jälkeen epäilty siirtyi toiseen kerrokseen ja surmasi siellä ensin naispuolisen työntekijän ja sitten vielä kolmannen miehen.

Sen sijaan vielä ei ole selvää, onko yksityisasunnossa tapahtunut Shkupollin ex-puolison surma tehty ennen kauppakeskuksen tapahtumia vai vasta niiden jälkeen.

Motiivin suhteen poliisi seuraa yhä useampia tutkintalinjoja, joista yksi liittyy Shkupollin kariutuneeseen parisuhteeseen.

- Eräs vahva tutkintalinja on tämä parisuhteeseen liittyvä mustasukkaisuus, joka on näin ikävällä ja vakavalla tavalla toteutunut, Haapala toteaa.

Poliisi järjestää tutkinnan etenemisestä uuden tiedotustilaisuuden huomenna iltapäivällä kello 14.00.

(MTV3)

Lue kaikki Sellon ampumatapauksesta täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.