Mainos

Poliisi seurasi viikon liettualaisia koruvarkaita – Kotkassa kiinniotto

Helsingin poliisi on estänyt laajan kultasepänliikkeisiin kohdistuneiden rikossarjan seuraamalla kahta liettualaista mieshenkilöä runsaan viikon ajan. Heidän epäiltiin liittyvän useaan kultasepänliikkeeseen kohdistuvaan törkeään ryöstöön tai törkeään varkauteen.

Miehet saapuivat laivalla Suomeen syyskuun puolivälin jälkeen ja vuokrasivat tukikohdakseen omakotitalon Etelä-Suomesta. Poliisin mukaan sieltä käsin he kartoittivat useita rikoksentekokohteita eri puolilla Etelä-Suomea.

Ensimmäisen kohteen valittuaan he suuntasivat alueelle julkisilla kulkuvälineillä sekä jalkaisin metsiä pitkin. Viime torstain vastaisena yönä he iskivät Kotkassa sijaitsevaan kultasepän liikkeeseen.

Poliisin mukaan miehet olivat hankkineet etukäteen tekovälineiksi halkaisukirveitä. Miehet löivät rikki kultasepänliikkeen ikkunat ja vitriinit ja pakkasivat korusaaliin kasseihin ja juoksivat maastoon, jonne saalis oli tarkoitus kätkeä myöhempää noutokertaa varten.

Poliisi käytti koiraa kiinniotossa ja tekijät jäivät kiinni tekopaikan lähellä.

Liettualaisten hallusta löytyi huomattava määrä kultasepänliikkeestä varastettua omaisuutta. Lisäksi esitutkinnassa on selvinnyt, että heillä oli myös useampi vaatekerta hankittuna suunniteltuja rikoksia varten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.