Mainos

Poliisi selvitti karmivien pilapuheluiden tekijät

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitos on saanut selville, ketkä tehtailivat törkeitä pilapuheluita alueella.

Tämän vuoden puolella poliisi on saanut ilmoituksen kolmesta puhelusta, jossa lääkäriksi esittäytynyt soittaja on ilmoittanut vastaajan lähiomaisen kuolleen.

Poliisi sai esitutkinnassa selville, että soittoja teki kolme alaikäistä poikaa. Nuorin heistä on 15- ja vanhin 17-vuotias.

Pojat ovat kertoneet poliisille, että kohteet valikoituivat alueelta sattumanvaraisesti. Pojat varmistivat ainoastaan sen, että vastaaja asui Keski-Pohjanmaalla. Motiivikseen pojat kertoivat pilailun.

Poliisin mukaan pojat onnistuivat yhden kerran sattumalta kuvailemaan pilapuhelun kohteelle uskottavalla tavalla, että tämän lähiomainen olisi kuollut. Kahdessa muussa tapauksessa kuvailu ei onnistunut, ja vastaajan epäilyt heräsivät nopeasti.

– Pojat ovat katuneet tekojaan paljon, kertoo rikoskomisario Teemu Heikkinen.

Törkeistä pilapuheluista epäillään tällä hetkellä kahta poikaa. Yhden pojan roolia poliisi kuvailee vähäisemmäksi. Hän soitti Heikkisen mukaan tavallisia pilapuheluita, mutta ei osallistunut törkeämpiin tapauksiin.

Tapaus etenee aikaan syyteharkintaan. Yhtenä rikosnimikkeenä on tällä hetkellä pahoinpitely, koska soitot ovat saattanee vahingoittaa vastaajien terveyttä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.